Fremskrittspartiets leder Siv Jensen deltok fredag formiddag på partiets gruppemøtet på Stortinget. De folkevalgte skulle ta stilling til budsjettforslaget som forhandlerne fra Høyre, Frp, Venstre og KrF natten i forveien ble enige om. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Siv Jensen trygg på at Frp-saker er ivaretatt

Fremskrittspartiets kjernesaker er godt bevart i budsjettforslaget forhandlerne nå er enige om, mener finansminister og Frp-leder Siv Jensen.

Hun deltok på møtet i partiets stortingsgruppe fredag morgen. Der skulle budsjettforslaget det natten i forveien ble enighet om, legges fram.

Les mer om statsbudsjettet 2015

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Enighet om statsbudsjettet 2015 - her er tallene (pdf)

– Det har vært vanskelige spørsmål som har vært drøftet gjennom de siste ukene. Men jeg tror forhandlerne har lagt seg ordentlig i selen, sa Jensen på vei inn til møtet.

– Jeg mener vi har klart å ivareta alle de viktigste profilsakene som lå i budsjettet fra før. Det handler om at vi har tidenes samferdselssatsing, tidenes justissatsing og en kraftsatsing på helse og kunnskap, mener hun.

– I tillegg er det mange skatte- og avgiftsreduksjoner som regjeringen har ment alvor med, og som jeg klarer å se er godt ivaretatt, ifølge finansministeren.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik skulle fredag presentere overenskomsten for partiets stortingsgruppe.

– Dette er et fremforhandlet budsjett der fire partier skal være enige, regjeringen pluss KrF og Venstre. Dette er et samarbeid som skal gå over flere år for å klare å snu Norge i riktig retning etter åtte år med rødgrønt styre. Derfor er det viktig det som ligger her, sa han til NTB før møtet.

Les også
Budsjettenighet i natt