Frp vil frata somalisk statsminister norsk pass

Frps innvandringspolitiske talsmann vil ta fra Hassan Ali Khaire, som er påtroppende statsminister i Somalia, det norske statsborgerskapet.

49-årigeKhaire ble torsdag utnevnt til statsminister av den somaliske presidentenMohamed Abdullahi Mohamed. Khaire kom til Norge som flyktning på slutten av 1980-tallet og har både norsk og somalisk statsborgerskap.

– Det at han nå er blitt statsminister, viser med all tydelighet behovet for at beskyttelse bør være av midlertidig og ikke permanent art, sierMazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsmann, tilNRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener det også er problematisk at Khaire har dobbelt statsborgerskap.

– Når noen har blitt utnevnt til parlamentarikere og sågar statsminister iSomalia, så må vi gå ut fra at de er somaliske borgere. Det kan ikke være slik at et lands statsminister kan ha flere nasjonaliteter. Da oppstår det konflikter om hvor de skal ha sin lojalitet, sier Keshvari.

NRK har ikke lyktes i å få en kommentar fra Hassan Ali Khaire.

De Grønnes nasjonale talsperson Une Aina Bastholm ønsker å gjøre det lettere å ha to statsborgerskap, dersom en ønsker det.

– Regjeringen er på overtid med å oppfylle stortingsflertallets vedtak om å utrede dette. Det på høy tid at Norge følger etter andre land i Norden, sier Bastholm til NTB.