Antimuslimsk demonstrasjon skapte uro i Barcelona

Dagen etter terrorangrepet i Barcelona ble demonstranter som ropte antimuslimske slagord drevet bort av motdemonstranter og lokale beboere.

Flere av demonstrantene hadde plakater med tekster som «Forsvar Europa», «Stopp islamiseringen av Europa» og «Terrorister er ikke velkomne». De samlet seg ved La Rambla, der 13 personer ble drept i bilangrepet torsdag.

Ved Plaça de Catalunya ble de møtt av motdemonstranter som svarte med slagord: «Ingen fascister i våre gater», «Det er dere fascister som er terrorister». De vekket også til live kampropet «No pasaran!» – «De skal ikke få passere!» – som ble brukt av venstresiden mot fascistene under den spanske borgerkrigen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flere beboere i området sluttet seg til motdemonstrantene, og opprørspoliti kom til stedet. Konfrontasjonen på Barcelonas paradegate ble kortvarig, og demonstrantene fra ytre høyre forlot etter hvert stedet, mens flere av dem kom med triumferende utrop.

Demonstrasjonen hindret de besøkende utenriksministrene fra Tyskland og Frankrike fra å legge ned blomster på åstedet for torsdagens angrep.