Skjøt hull i kirke

Politiet ber gjerningsmennene melde seg fortest mulig.

Politiet iNord-Trøndelag fikk torsdag ettermiddag en melding om at det var flere hull i vinduene til Frikirken iSteinkjer, og at de lignet på skuddhull. Politiet fant sju skuddhull i vinduene.

– Det ble mest sannsynlig gjort i løpet av natten. Skuddene stammer fra et luftvåpen, sier operasjonsleder i politiet i Nord-Trøndelag, Bård Krogstad til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Politiet oppretter nå sak, og starter etterforskning. Det varadressa.no som først omtalte saken.

Natt til onsdag ble det også skutt hull i tre vinduer i Bygdasentralen i Beistad i Steinkjer. Krogstad mistenker at det er samme gjerningsmenn som står bak begge hendelsene.

– Jeg tror nok det er de samme personene. Det er lenge siden vi har hatt slike hendelser i Steinkjer, og at to kommer så tett mot hverandre, tror jeg ikke er tilfeldig. Den som har gjort dette bør melde seg fortest mulig, sier Krogstad.

Pastor: – Skremmende

– Vi synes dette er ille. Man får håpe at de som har gjort dette blir tatt, og får muligheten til å gjøre opp for seg sier pastor John Arne Gladsø i Steinkjer Frikirke til Dagen.

Han synes hendelsen er skremmende.

– Våre medlemmer har naturlig nok opplevd dette forskjellig, men de er stort sett opprørte over å «bli utsatt for slikt»,

–Men vi takker Gud for at det ikke var folk eller aktivitet der da dette skjedde, for hos oss er det ofte folk i alle aldre som bruker kirken.

Fortsetter som vanlig

– For meg som pastor og leder for menigheten er jeg opptatt av at dette ikke skal gjøre folk redde og usikre.Mest sannsynlig er denne hendelsen basert på «ungdommelig dumhet». Det er ofte u-gjennomtenk og lite tanker om hvilke følger slike ting får. Vi fortsetter derfor menighetsdriften som vanlig fremover.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Håper å snu det til noe positivt

– Det er flere i området som har vært utsatt for slikt skadeverk, og det er trist at det rammer oss denne gangen.Det må nå brukes tid og økonomiske ressurser som kunne blitt brukt til langt bedre formål.

– Som menighet er vi opptatte av å nå ut og invitere inn, og ønsker også gjennom denne hendelsen at dette skal bli til det gode.

– Vi håper de som har utført denne handlingen kommer på bedre tanker og får muligheten til å gjøre opp for seg. Nå er det sommerferie og mindre aktivitet i kirken, så lokalet får stå med sine «kulehull» gjennom sommeren.