GJENTAKELSE: Noen håper på slike scener igjen etter nye spekulasjoner om at Sarah «Fergie» Ferguson og prins Andrew vil gifte seg på nytt – med hverandre.

Spekulerer i om Andrew og Sarah gjenforenes

De som håper på en kommende gjenforening mellom prins Andrew og hans fraskilte kone Sarah Ferguson må muligens smøre seg med mer tålmodighet.

Flere nettsteder som befatter seg med kongelig og annet celebritetsstoff av høyst ulik karakter, melder at det kan stunde til bryllup i England, mens andre heller kaldt vann i blodet på dem som håper på noe slikt.

Mens noen ut fra ulike hendelser «leser» tegn som kan tyde på at det går mot en noe uvanlig variant av et kongelig bryllup for det britiske kongehuset, er andre mer nøkterne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dronningens støtte

Rapporter om at dronning Elizabeth skal ha gitt klarsignal til at sønnen prins Andrew gifter seg på nytt – med sin fraskilte kone – kan vise seg å være overdrevne. Hvis det skal skje, må Andrew uansett ha sin mors, dronningens, velsignelse.

LES: Må ha dronningens ja

Meldinger om at paret kunne være i ferd med å finne tilbake til hverandre igjen, dukket opp i den seriøse avisen Daily Telegraph i august i fjor.

Det er hevet over tvil at prins Andrew og Sarah, som nå tituleres grevinnen av York, har hatt et ryddig forhold de senere årene etter at 1990-tallet var turbulent og opprivende. De to giftet seg i 1986 og ble skilt ti år etter.

Etter en tid med skandaler og rykter, har de to konsentrert seg om å skape en god oppvekst for sine to døtre Beatrice (26) og Eugenie (24).

Nå skal forholdet mellom Andrew og Sarah være så godt at de har bodd under samme tak de siste par åra, skriver seriøse London Evening Standard.

LES: Sarah ved Andrews side

Godt overens

Ved ulike offentlige anledninger har hertuginnen av York også opptrådt ved siden av sin tidligere mann, og alt tyder på at de to kommer godt ut av det med hverandre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det gode forholdet som har vart gjennom lang tid, er det som i fjor skal ha fått personer som sto dem nær til å si at det meget vel kunne gå mot bryllup igjen – over 28 år etter at de giftet seg første gang.

I England ble dette møtt med begeistring på sensommeren i fjor. På Facebook er det opprettet en egen støttegruppe for en slik ekteskapelig gjenforening, selv om antallet følgere ligger beskjedent rett under 12.000.

Spekulasjoner

Ulike mindre pålitelige nett- og presseorganer har skrevet mye om utviklingen i forholdet mellom de to. London Evening Standard meldte for et par uker siden at hertuginnen, også kjent som bare Fergie, prins Andrew og deres døtre deltok sammen på arrangementet Pitch@Palace på St James’s Palace.

– Slikt kan ikke annet enn nøre opp under de voksende spekulasjonene om hvor nært Andrew og Sarah står hverandre, skriver redaktøren for det kongelige stoffet i London Evening Standard.

Men en kilde ved hoffet heller kaldt vann i blodet på dem som ser for seg en snarlig gjenforening:

– Det må gjøres klart at det absolutt ikke foreligger noen planer om at de skal gifte seg med hverandre igjen.

– Min prins

Skulle de likevel komme sammen på nytt, vil det være etter godt over tyve års adskillelse. De ble separert allerede i mars 1992, mens den formelle skilsmissen fant sted i 1996. Sarah Ferguson har aldri benektet at det kan komme til en gjenforening. Og som Fergie selv sier ifølge avisen The Epoch Times:

– Han vil alltid være min flotte prins.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Var kong Harald i fare?
Les også
Kongelig heder til Leiv Holstad
Les også
Mer penger til kongehuset
Les også
Norsk professor kronet til afrikansk høvding
Les også
Inviterer til debatt om satire og konge-kontakt