Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus under ski-VM i Falun nylig. I mars blir kronprinsen selv å se i skisporet under Birkebeinerrennet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kronprins Haakon skal gå Birkebeinerrennet

Kronprins Haakon tar på seg ski og sekk og går Birkebeinerrennet i mars.

Det 54 kilometer lange rennet starter på Rena i Østerdalen og har målgang på Lillehammer.

– Jeg kan bekrefte at kronprinsen stiller til start. Utover det har jeg ingen videre kommentar, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet tilØstlendingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Daglig leder Jo Gunnar Ellevold i Birken AS gleder seg over den kongelige påmeldingen.

– Kronprinsen stiller opp på mange arrangementer, men de færreste krever så mye fysisk som et skirenn på 54 kilometer. Det at han stiller opp her, på lik linje med alle andre, er ganske så unikt, sier Ellevold.

Det 77. Birkebeinerrennet går av stabelen 21. mars i år. Fjorårets renn ble avlyst helt i siste liten på grunn av sterk vind på fjellet. Ingen av de 17.000 påmeldte fikk pengene igjen, og mange løpere valgte å gå over fjellet likevel. Dette var bare andre gang i historien at rennet ble avlyst.

Rennet ble etablert i 1932 til minne om turen som birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka tok i 1206 med vesle prins Håkon Håkonsson.

Kronprinsfamilien på skitur på Beitostølen vinteren for to år siden. Kronprins Haakon skal gå Birken i år. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix