20 ETASJER: Pinsekirka Filadelfia i Ålesund drømmer om å bygge dette signalbygget på en tomt de eier ved siden av kirken.

Kirke drømmer om å bygge 20 etasjer

Pinsekirka Filadelfia i Ålesund jakter investorer til høyt bygg på kirkens tomt.

– Det tar en del av eksisterende parkeringsplass, området bortover der og vil medføre en ny innkjørsel til kirka enn i dag, sier Vidar Botn og peker på området like til venstre for kirkebygget til Pinsekirka Filadelfia på Moa i Ålesund.

FOTOKUNST: Forelsket i små mennesker

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I dagens møtesal har de plass til maksimalt 500 personer, og blir altfor ofte full, sier Jan Ove Rørstad i Pinsekirka Filadelfia til Nett.no, næringslivsportalen for Sunnmøre og Nordfjord. Tomten de eier ved siden av leies for tiden ut til en bilbutikk. Men nå ønsker pinsekirka å reise et bygg med hotell, konferansesal og eldreboliger.

Byutviklere skal ha etterlyst et signalbygg i området. Inspirert av IMI Kirkens nærhet til Scandic hotell i Stavanger, tok Pinsekirka kontakt med Jan Huse i Skalér arkitekter. Han fikk frie tøyler, forteller Botn.

Slik blir bygget

Toppen av bygget er inspirert av Bladet i Molladalen, Norges mest spektakulære tindenål, ifølge ut.no. Den høyeste delen av bygget skal romme hotellet. Den har tjue etasjer og strekker seg opp mot 70 meter over bakken. Et sidebygg er tiltenkt eldreboliger, et annet en egen konferansesal med 1300 plasser og en design som minner om operahuset i Oslo. Under jorden kan det bli parkeringsanlegg.

– I tillegg er det laget et stort uteareal som kan benyttes til rekreasjon og hygge. Dette er som «snølandskapet» som omkranser Bladet i Molladalen på Sunnmøre om våren. Her kan en ta med piknikkurven og slå seg ned i de ulike høydene, sier Huse til Dagen. Han er opptatt av at bygningen skal være gode naboer, til glede for omgivelsene.

Botn understreker at byggeplanene kun er på idéstadiet, og at verken finansiering eller modell for eierskap er planlagt. Intet vil bli bygget med mindre investorer kommer med penger på bordet.

– Realistisk

Kirka skal ifølge nett.no ha vært i kontakt med en «relativt stor aktør» om utbyggingen. Det har Botn ingen kommentar til, men han sier de har vært i dialog med flere investorer, og at noen ønsker videre kontakt. Men kirka er åpen for kontakt med flere.

– Vi har ikke en forretningsplan klar, men setter vår lit til Gud og har et åpent sinn. Pinsekirka trenger ikke nødvendigvis å eie, sier han.

Arkitekt Huse opplever byggeplanene som realistiske, men peker på at det hele er på skissestadiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det vil kreve økonomiske muskler for å se det realisert. Tomten er ganske liten, så en må ha velvilje fra kommune for å få omregulert en eksisterende vei, sier arkitekten.

Politikere og kommuneansatte kirka har vært i kontakt med har til nå vært positive.

Les også
Vil ha fosterforeldre med interesse for religionEMA-barn
Les også
Ut av Den norske kirke
Les også
Kirkeskipet og livbåtene
Les også
– Ingen tvil om hva Åpen Folkekirke vil Homovigsel
Les også
– Hevnen er så nærliggende