KrFU-leder Emil André Erstad.

– Frp-utspill forsurer samarbeidsklimaet

Utspill som det Per Sandberg kom med, bidrar til å forsure samarbeidsklimaet mellom regjeringen og støttepartiene, mener KrFU-leder Emil André Erstad.

– Jeg ble opprørt, og jeg tror mange i KrF og andre ble opprørte da de hørte Per Sandberg si at KrF har ansvaret for terror og massakrering av barn og kvinner i Midtøsten og at vi har ønsket det. Og så er vi glade for beklagelsen som Siv Jensen har gitt, og den hører vi på, sier Erstad til NRK.

Representanter for ungdomspartiene til regjeringspartiene samt KrF og Venstre møttes til debatt onsdag morgen i Politisk kvarter i NRK:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

KrFU-lederen mener Frp-representanter er «ute på tokt for å uthule og angripe samarbeidsavtalen.

* Sterke meninger: Se hvilke saker som engasjerer - delta i debatten!

– Disse tingene bidrar til å forsure samarbeidsklimaet, uten tvil, slår Erstad fast og mener Frp må slutte å være et opposisjonsparti i regjering.

– Det er jeg uenig i. Fremskrittspartiet består av ekstremt mange engasjerte politikere, svarer Bjørn-Kristian Svendsrud, første nestformann i FpU.

Han er samtidig enig i kritikken mot Sandbergs utspill.

– Vi er enig både med Per og Siv i at hans utspill gikk altfor langt. Vi er også veldig glade for at Siv har beklaget uttalelsene, sier nestformannen.

Han mener imidlertid det er viktig å ta debatten om norsk asyl- og integreringspolitikk.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Les også
Jagland mener Sandberg feiltolker islam
Les også
Hva sa Sandberg egentlig?
Les også
Solberg friskmelder det borgerlige samarbeidet
Les også
«Nå er det nok»
Les også
KrF-Hareide hudflettet Per Sandberg på direktesendt radio