KrF-partileder Knut Arild Hareide.

KrF sier nei til mistillit mot justisministeren

Kristelig Folkeparti går ikke inn for mistillit mot justisminister Anders Anundsen (Frp) i asylbarnsaken. Det sa partileder Knut Arild Hareide i sin tale til landsstyremøtet fredag.

Se partileder Knut Arild Hareides tale (via NRK) her:

Det er SV som står bak mistillitsforslaget mot justisministeren for hans håndtering av asylbarnsaken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forslaget har støtte fra Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det er ikke kjent hvordan Venstre stiller seg til forslaget, men Venstre har nå mulighet til å støtte et mistillitsforslag uten at det får konsekvenser for Anundsen.

Knut Arild Hareide sa fredag at KrFs stortingsgruppe etter en grundig vurdering har kommet fram til de har besluttet å rette den skarpest mulige kritikken mot Anders Anundsen uten å fremme mistillit.

Han avsluttet med å komme med et tydelig budskap til den hardt pressede Frp-statsråden:

– Han har beklaget og sagt at det rom for forbedring, og at det er rom for læring. Skal Anundsen fortsatt ha vår tillit, så må han nå starte den opprydningsjobben som vi mener er nødvendig.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
KrF spør om jøder og muslimer skal få fri på sine helligdagerHelligdag
Les også
Sp-lederen frir til KrF og Venstre
Les også
Forsvarsministeren lover å gjøre Forsvaret jentevennlig
Les også
Regjeringen instruerer UNE og UDI om asylbarn
Les også
Har takka nei til sentralstyret i KrF for andre gong