KrF-leder Knut Arild Hareide var ikke nådig overfor Frps Per Sandberg torsdag. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

KrF-Hareide hudflettet Per Sandberg på direktesendt radio

– Nå er det nok. Nå må du roe deg ned, Per Sandberg. Slik avsluttet KrF-leder Knut Arild Hareide det som var ment å skulle være en forsonende prat med Frp-nestlederen.

Hareide brøt tvert av Sandberg, som hadde fått det siste ordet i debatten i NRK-programmet Dagsnytt 18 torsdag. Sandberg beskyldte nemlig Hareide for å stigmatisere ham som en person som ikke har nærhet til det multikulturelle samfunnet han kritiserer.

– Min tålmodighet med deg, Per Sandberg, etter å ha hørt deg her, er nå svært liten. Nå er det nok. Du må roe deg ned og delta i debatten uten å komme med den type uttalelser. At du ikke engang klarer å komme med en klar og tydelig beklagelse, skuffer meg dypt, sa Hareide i en type utbrudd som er svært sjelden kost fra ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da hadde Sandberg tidligere i innslaget beklaget at deler av hans tirade mot Kristelig Folkeparti torsdag morgen «kunne tolkes dit hen» at han mente KrF bidro til «å rekruttere og nærmest direkte ha ansvar for IS' bestialske handlinger i Irak og Syria». Resten av kritikken for det han mener er KrFs del av ansvaret for det multikulturelle samfunnets angivelige fallitt sto han ved.

Les også
KrF: Nye skjenkeregler gir mer liberal alkoholpolitikk
Les også
KrF-topp roet gemyttene i Hordaland
Les også
Kohn ber Anundsen gripe inn overfor PSTJøder i Norge
Les også
Dette krever KrF svar på i asylsaken
Les også
Full forvirring om PST og synagogenPST og synagogen