SAMHOLD: Karl Arthur og Oline Meland var åtte og fire år gamle da moren døde. De har et sterkt samhold, og elsker å synge om Jesus. Foto: Mirakel Foto

Jubel for Jesus-sang i Norske Talenter

«Ser du på Jesus som sannheten», sang Oline Meland i Norske Talenter. Dommerne svarte med å sende henne enstemmig videre.

– Det var litt tøft å synge for dommerne, men så glemte jeg det vekk. Jeg fokuserte på at det er dette jeg alltid gjør, sier Oline (17), fra Eiken.

Sammen med storebroren, Karl Arthur (21) og John Olav Nøkland fremførte hun sangen «Alt makter jeg i Han som gjør meg sterk».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

VIDEO: Se TV-opptaket (som ikke ble vist på TV) her

Unisont ja

«Trioline», som de kaller seg, fikk et unisont «ja» fra TV2s dommerpanel, som denne høsten består av skuespiller og artist Mia Gundersen, skuespiller og komiker Linn Skåber, danser Suleman Malik og D.D.E-vokalist Bjarne Brøndbo. Men det kristne budskapet ble litt i meste laget for dem, ifølge Lister24.no.

– Vi var litt forberedt på akkurat det, sier Oline til avisen.

Opptredenen ble ikke vist på TV, og kommunikasjonsrådgiver Katrine Wergeland forklarer det med at det i år var over 220 «acts» som sto på scenen, og at cirka halvparten blir vist på TV2.

– Alle auditionprogrammene er ikke vist ennå, skriver hun i en mail til Dagen.

Men til tross for at Oline ikke kom på TV, har videoen blitt sett mer enn 34.000 ganger på TV 2s nettsider.

– Det har tatt helt av! Jeg har ennå ikke sett en eneste dårlig tilbakemelding. Folk har vært overrasket og takknemlig for at vi gjorde det, og enkelte har blitt møtt av Gud. Vi har fått mange nye forespørsler om å synge, og det har kommet mange meldinger. Det er veldig gøy, sier hun.

Lyst til å forkynne

– Hvorfor valgte dere en sang med et så tydelig kristent budskap?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi hadde lyst til å forkynne hvem Jesus er. I tillegg hadde jeg og broren min skrevet den selv.

Sangen har sin bakgrunn i at de mistet moren da de bare var fire og åtte år gamle.

– Vi måtte begynne helt på nytt, og valgte å bygge på det eneste vi så som et fast holdepunkt; Jesus. Det er sånn vi har klart oss, ved å stole helt og fullt på han. Vi har virkelig fått oppleve at vi makter alt i Han som gjør oss sterk. Livet er aldri en dans på roser, men vi har hatt en som har vært med, sier hun.

Oline forteller at det er vanskelig å holde tilbake hva Jesus betyr for henne, og at ingenting er gøyere enn å synge om Han.

«Trioline» har kommet til runde to, mer kan hun ikke røpe. For henne og de to andre er Jesus viktigere enn selve konkurransen, og Oline sier at det viktigste ikke er å vinne, men å nå ut med budskapet.

– For meg er det bare viktig å bli den jeg er, og ha fokus på Jesus. Jeg gleder meg til tiden fremover, og håper at flere muligheter åpner seg.

Se også:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Innlegg av Dagen.

Aldri noe mas

Frank Meland, far til Oline og Karl Arthur, forteller til Dagen at datteren har sunget siden hun kunne lage lyd.

Selv har han reist sammen med sine søsken og sunget over hele Norge, og da har det vært naturlig å ta med barna.

– Det har aldri vært noe mas for å få dem med. De elsker å synge for folk.

Meland sier at to unge mennesker møter mye tøft gjennom det å ikke ha en mor, og at Oline og Karl Arthur har opplevd og sett at «alt makter jeg i Han som gjør meg sterk».

– Det er fundamentet de står på, derfor er det så naturlig for dem å synge om det. Det er det gøyeste de gjør, tror jeg.

Norske Talenter

Norske Talenter er et norsk fjernsynsprogram på TV 2 basert på det populære britiske underholdningsshowet Britain's Got Talent og det amerikanske showet av samme format America's Got Talent.

Hovedinnholdet i programserien er en talentkonkurranse innenfor alle grener, og er åpen for alle deltakere, uavhengig av alder.

Norske Talenter ble nominert til Gullruten for «Beste underholdningsprogram» 2008.

Les også
Håper på gospel- eksplosjon i Norge
Les også
GospelprinsenLjungblahd
Les også
Bli med inn i Noas ark
Les også
13-årig blogger driver valgkamp