Fredrik Skavlan i Kringkastingsrådet. Foto Heiko Junge / NTB scanpix

Fredrik Skavlan forsvarte intervjuet med Åkesson

Programleder Fredrik Skavlan mener det ville vært en umyndiggjøring av Sverigedemokraterna-leder Jimmie Åkesson å ikke invitere han til programmet når han selv ønsket å stille. I dag behandler Kringkastingsrådet saken.

Skavlan møtte torsdag til møte i Kringkastingsrådet der hans intervju med SD-lederen skulle diskuteres. Etter at intervjuet ble sendt i mars har rådet fått inn 3.600 klager.

– Det er et enormt antall. De aller fleste klagene er klager fra folk som liker Skavlans programmer, og som nå reagerer på formen,, sa leder i Kringkastingsrådet Per Edgar Kokkvold ved oppstarten av møtet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Direktesending fra Kringkastingsrådet i NRK:

«Hatefull» og «ubehøvlet»

Blant kommentarene som har kommet inn mot Skavlan er at han opptrådte «uforskammet», «hatefull» og «ubehøvlet» overfor Jimmie Åkesson.

Skavlan var selv til stede på møtet og forklarte om bakgrunnen for hvordan intervjuet ble slik det ble.

– Jeg ville diskutere kulturen og ordbruken som har vært en del av partiets historie. Det som var viktig for meg, som alltid, er å forsøke å gi et bilde som også Norge forstår. Det var mye av grunnen til at vi ville inn i denne problematikken – hva som gjør partiet så kontroversielt, sa Skavlan under sitt innlegg på møtet.

– Dere får vente og se, sa han på spørsmål om hva som blir viktig for ham å få fram under høringen.

Svært mange klager

Mange reagerte på Skavlans behandling av den da snart friskmeldte SD-lederen under TV-intervjuet i mars.

«Aldri mer Skavlan!», er blant reaksjonene etter at Åkesson ble stilt til veggs. Skavlan selv sier han ikke hadde til hensikt å trakassere ham.

Se hele TV-intervjuet med Jimmy Åkesson her:

Artikkelen fortsetter under annonsen.