SJEKKPUNKT: Israelske soldater sjekker en palestinsk bil langs en vei nær Nablus. Hundrevis av soldater leter etter gjerningsmennene som skal ha skutt og drept et jødisk ektepar.

Her jakter Israels hær på drapsmennene

Israel har satt hundrevis av soldater til å lete etter palestinske gjerningsmenn som skal ha skutt og drept et jødisk ektepar.

Eitam og Naama Henkin ble skutt torsdag kveld mens de kjørte mellom bosetningene Itamar og Elon More. Fire av parets barn, som er mellom fire måneder og ni år gamle, ble funnet uskadd i baksetet.

Talsperson i det israelske forsvaret, Arye Shalicar, sier sikkerhetsstyrker fredag er i gang med et «intenst søk» på bakken etter gjerningsmannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det israelske paret bodde i bosettingen Neria nordvest for Ramallah, sentralt på Vestbredden. De ble begravd i går formiddag.

Fatah

En enhet innen Fatahs væpnede fraksjon, Abdel Qader al-Husseini-brigadene, tok i dag «ansvar» for drapene.

«Med Allahs hjelp, vår rett til å gjøre motstand og vår plikt til hellig krig, utførte styrkene våre en nødvendig handling da de skjøt mot en bil med okkuperende bosettere. Bosetterne forlot bosetningen Itamar, bygget på palestinsk land sør for byen Hebron. De skjøt mot bilen og drepte bosetteren og hans partner», heter det i en uttalelse som er oversatt av avisen Maariv.

Hevn

I den palestinske landsbyen Beitillu, som ligger nær Neria, satte ukjente gjerningspersoner fyr på en bil og spraymalte «Hevn Henkin» på en vegg. Ifølge den israelske hæren er ingen blitt skadd i opptøyene.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu fordømmer drapene og kaller de «en virkning av palestinsk tilskyndelse». Netanyahu lovte også at sikkerhetsstyrker skal jobbe for å finne gjerningspersonene og sørge for økt sikkerhet for israelske borgere.

Skuddskader

Ifølge redningstjenesten Magen David Adom (Røde davidsstjerne) ble de drepte funnet i bilen med skuddskader i overkroppen. Leger erklærte dem død på stedet.

Boaz Malka fra Magen David Adom var blant de første til å ankomme åstedet.

– Vi så en bil midt i veien, og ved siden av bilen lå en mann i 30-årsalderen med skuddskader. Inne i bilen satt en kvinne, også hun med store skader i overkroppen. Det var ingen tegn til liv, så dessverre måtte vi erklære dem døde, sier han til The Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

FN fordømmer

FNs generalsekretær, Ban Ki-Moon, hadde sent torsdag et møte med statsminister Benjamin Netanyahu i New York.

Her gjorde han det klart at han fordømmer drapene på Eitam og Naáma Henkin på det sterkeste.

LES: Israelsk ektepar skutt og drept

Les også
15 drept i skyting på høgskole i USA
Les også
– Mer alvorlig enn på lenge
Les også
Med Israel som syndebukk
Les også
To israelere drept på Vestbredden
Les også
Israelsk ektepar skutt og dreptIsrael-korrespondenten