Illustrasjonsfoto: Lukeamotion/CC/Flickr

MC-klubb registrert som trossamfunn

Motorsykkelklubben Gremium holder til i et bedehus på Romerike. Nå har klubben registrert seg som trossamfunn i håp om å få bli i lokalene.

Klubben har blitt omtalt som en kriminell énprosentklubb, men dette avviser talsperson Johan Amundsen overfor lokalvisen Raumnes.

– Politiet tar feil. Det er bare å sjekke rullebladene våre så ser man hvor kriminelle vi er, og vi har ikke gjort noe galt der oppe, sier Amundsen. Lensmann Bernt-Ingar Jahren sier klubbens nye status som trossamfunn ikke endrer politiets oppfatning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– For oss er dette fortsatt en énprosentklubb som vi knytter opp mot kriminalitet. Vi har ikke funnet noe kriminelt der oppe, men klubben knyttes til kriminalitet, og da er det vår jobb å avdekke, forebygge og følge opp dette.

Kommunene har forsøkt å tvinge klubben ut av bedehuset på Haga i Nes, etter at klubben kjøpte huset i 2014, skriver Romerikes Blad. Registreringen av Gremium er gjort for å ta fra kommunen et av argumentene i kampen mot kommunen. Men Amundsen sier også at han synes folk skal ta dem seriøst som trossamfunn.

– Vi tror på den hellige kraften rundt tallet sju, og vi mener at dette er en samlende kraft av mange mennesker, sier Amundsen.

Les også
– Som motorsykkel med sidevogn
Les også
Norsk MC-klubb ga bort motorsykler i Ghana i Afrika
Les også
Holy Riders innvier ni nye mc-misjonærerHoly Riders
Les også
Holy Riders ønsker Happy Riders velkommenMotorsykkelklubb