Svein Flaaten (H), Gjermund Hagesæter (Frp), Hans Olav Syversen (KrF) og Terje Breivik (V) under pressekonferanse om revidert nasjonalbudsjett i vandrehallen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Fornøyde budsjettkamerater på Stortinget

De fire samarbeidspartiene fremhevet enighet og godt samarbeid da de presenterte sitt forlik om revidert nasjonalbudsjett. De flytter på over 400 millioner, men øker ikke oljepengebruken.

Omstilling i næringslivet og et såkalt grønt skifte var blant gjennomgangstemaene da de fire partienes finanspolitiske talsmenn holdt pressekonferanse i vandrehallen på Stortinget mandag ettermiddag.

I tillegg øker potten til kommunene med 110 millioner kroner ut over de 1,1 milliardene regjeringen la opp til i sitt forslag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Mye av den økonomiske aktiviteten foregår i kommunene, og der settes pengene raskt i sving, sier Høyres Sveinung Flaaten. Han trakk fram at de fire partiene har ulik innfallsvinkel, men at de var enige om behovet for nye økonomiske impulser.

– Det viktigste er at alle tar inn over seg at vi er inne i en omstilling i norsk økonomi. Den kom ikke denne våren, men var klar i fjor. Alle var enige om å sette inn tiltak i budsjettet for 2015, og det følges opp i revidert, sier Flaaten.

– Det er sentralt for velferdssamfunnet å skape nye arbeidsplasser, og dette stimulerer til ny vekst på mange områder.

Les også
200 flere studentboliger i revidert statsbudsjett
Les også
IMF med klar advarsel om norske boligpriser
Les også
KrF åpner for å ta Syria-regningen senere
Les også
Venstre og KrF finpusser kravlisten