Politiets utlendingsenhet har så langt i år tvangsutsendt 1619 utlendinger til 95 ulike land. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Over 1.600 personer tvangsutsendt fra Norge i år

I løpet av årets fire første måneder er 1.619 utlendinger sendt ut av Norge med tvang. Vel en tredel av dem er straffet for lovbrudd i Norge.

Dette er en nedgang på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, opplyser Politiets utlendingsenhet (PU).

De tvangsutsendte utlendingene er sendt til 95 ulike land. Italia har tatt imot 139 personer, Polen 113, Russland 103, men Sverige topper listen over mottakerland med 150 personer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Av de 1.619 uttransporterte er 1.218 i kategorien bortviste eller utviste. 242 personer er tidligere asylsøkere med endelig avslag, mens 159 personer er utsendt fordi de tidligere har søkt om asyl i et annet europeisk land og dermed er omfattet av Dublin-reglene.

– Så langt i år har 581 personer med straffereaksjon blitt uttransportert. Dette utgjør cirka 36 prosent av det totale antallet uttransporterte, forteller Daniel Drageset, kommunikasjonsrådgiver i PU i en pressemelding.

16 prosent av de uttransporterte med straffereaksjon så langt i år kommer fra Polen, 13 prosent fra Romania og 11 prosent er fra Litauen, viser PUs tall.

NTB

Les også
Borgarting: Afghansk familie som ble hentet ut av kirkeasyl, kan sendes ut av landet
Les også
To av tre asylsøkere fikk opphold i fjor
Les også
Støre langer ut mot Listhaug etter terrorist-utspill
Les også
Kirkeasylantenes pastor ber om bønn for retten
Les også
Har konvertitter rettssikkerhet?