Elden vil ta Hemsedal-saken videre

Advokat John Christian Elden har bedt Riksadvokaten om en begrunnelse for å vedta dommen i voldtektssaken i Hemsedal. Elden gjør dette på vegne av fornærmede i saken.

Torsdag skrev han brev tilRiksadvokaten der han ber om begrunnelsen, før han tar stilling til 'hvordan saken kan håndteres videre', skriverAftenposten.

Advokaten representerer nå fornærmedeAndrea Voll Voldum i saken hvor tre menn ble frikjent for gjengvoldtekt av den 18 år gamle kvinnen i Hemsedal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er svært vanskelig å skjønne hvorfor dommen ikke ble anket bare ved å lese den. Slik den er skrevet, skriker den etter å bli anket tilHøyesterett og trolig bli opphevet, skriverElden i en epost til avisen.

Ifølge advokaten er det fem måter å ta saken videre på: ny anmeldelse og tiltale mot de tre mennene med andre straffebestemmelser enn voldtektsbestemmelsene, en gransking av Riksadvokatens vedtak om å ikke anke saken, klage på Riksadvokatens vedtak tilMenneskerettighetsdomstolen, fremme erstatningskrav motJustisdepartementet, eller en økning i voldsoffererstatningen.

Elden har sammen med flere andre jusseksperter tidligere uttalt at dommen burde blitt anket til Høyesterett.

Riksadvokaten har ikke ønsket å kommentere innholdet i Eldens brev.