Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Asylsøker frikjent for voldtekt i Grimstad

En 26 år gammel asylsøker er frikjent for voldtekt i Aust-Agder tingrett. I dommen viser retten blant annet til at det samlede bevisbildet fremstår som uklart.

– Retten har således kommet til at det samlede bevisbildet fremstår så vidt uklart at de strenge bevisregler for domfellelse i straffesaker ikke er oppfylt og at tiltalte må frifinnes, heter det i dommen ifølge Agderposten.

Asylsøkeren fra Nord-Afrika sto tiltalt for å ha voldtatt en 18 år gammel kvinne i en gang- og sykkeltunnel i Grimstad i august i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da saken startet 20. juni, nektet mannen straffskyld og hevdet at han aldri hadde vært i fysisk kontakt med kvinnen, til tross for at hans DNA ble funnet på 18-åringen.

– Forklaringen står i strid med klare objektive fakta i form av tekniske bevis og til fornærmedes forklaring, skriver tingrettsdommer Alice Jerwell.

Likevel mener retten at det ikke er bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte tiltvang seg seksuell omgang med fornærmede. Domstolen begrunner det blant annet med at det ikke er funnet merker eller fysiske skader på 18-åringen eller bevis for at hun ble avkledd med makt. Kvinnen har også forklart at hun lugget, slo og sparket den tiltalte 26-åringen, men det ble ikke funnet merker på ham som tydet på en slik maktutøvelse.

Les også
Kvinne dømt for seksuell omgang med ung asylsøker
Les også
Nei, asylsøkere får ikke maks pensjon uten å ha løftet en finger
Les også
Troverdig om ung asylsøker
Les også
To av tre asylsøkere fikk opphold i fjor
Les også
Asylsøker dømt til livstid for drap på tysk student