Afghansk familie mener Vidar Kleppe er inhabil

En afghansk familie som har fått sin anke om opphold avvist av Utlendingsnemnda (UNE), saksøker nå nemnda fordi de mener at nemndmedlem Vidar Kleppe er inhabil.

Familien var en av 29 familiene som fikk ny behandling etter den såkalte asylbarnavtalen mellom nemndmedlemmene og samarbeidspartiene, skriverDagbladet.

Den tidligere Frp-politikerenVidar Kleppe, nå representant for Demokratene, sitter i komiteen som behandlet klagen. Kleppe er en kjent og profilert innvandringsmotstander.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det brukes nå som begrunnelse for familiens søksmål motUNE. De mener Kleppe er inhabil og at UNEs vedtak derfor er ugyldig.

«Kleppes upartiskhet anses svekket ut fra en allmenn oppfatning av hans ytterliggående holdninger», skriver familiens advokat Trygve Tveter i stevningen.

Han mener det er et klart brudd på den tilliten familien har hatt til det norske rettssystemet at klagesaken ble behandlet av en med Kleppes holdninger, og mener politikeren er uegnet til å delta i slik klagebehandling.

Vidar Kleppe selv sier til Dagbladet at det er uproblematisk at han er nemndmedlem, og at han er utnevnt avJustisdepartementet som har «funnet ham verdig» til å sitte der.

Kleppe får støtte fra Utlendingsnemndas kommunikasjonssjefBjørn Lyster.

– UNE er ikke enig i påstanden om at et av våre nemndmedlemmer skal ha vært inhabil i saken. Ut over det har vi ingen kommentar, sier han til avisen.