Hesten Kaktus, som var hesten jentene var på tur med da ulykken skjedde. Bak er bilen med partene i rettssaken. Befaring på åstedet under rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha kjørt på Tiril Alette Huser Bølge og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark på Bjørkelangen januar 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Bjørkelangen-sjåføren sa han hadde forsøkt å kjøre forbi

Ute av bilen på ulykkesstedet skal den tiltalte 48-åringen i sjokk ha sagt at han hadde forsøkt å kjøre forbi da han traff hestevogna med de to jentene.

Ingen vitner har forklart Nedre Romerike tingrett at de så selve sammenstøtet mellom sulkyen og varebilen til den tiltalte 48-åringen. Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) døde av skadene de ble påført i sammenstøtet på fylkesvei 229 på Bjørkelangen lørdag 11. januar i fjor.

Dag Lindbeck forklarte retten at han befant seg på bondegården like på oversiden av ulykkesstedet da han hørte smellet ved 14.30-tiden. Han løp ned til veien mens han ringte 113 for å bidra med førstehjelp. Der møtte han den 48 år gamle sjåføren som hadde kjørt på hestevogna.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han var fortvila og ville hjelpe til. Han sa noe om at han skulle kjøre forbi hestevogna, men så kom det en bil imot og han måtte legge seg inn bak og klarte ikke å stoppe, sa Lindbeck da han vitnet i Nedre Romerike tingrett mandag.

Den tiltalte har nektet straffskyld for uaktsomt drap på de to jentene og for uaktsom kjøring. Han vedgår at han må ha kjørt bilen, men har ikke noe minne av det som skjedde.

Les også
Vitne mener Bjørkelangen-sjåføren ikke så jentene
Les også
Nektet straffskyld etter Bjørkelangen-ulykken
Les også
Tiltalt for uaktsomt drap på Bjørkelangen-jenter
Les også
Sint på Gud etter datterens dødHesteulykken
Les også
«Saras sang» beveger mange