Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Far erkjenner ikke straffskyld for dødelig mishandling av treåring

Mannen som er tiltalt for å ha mishandlet sin tre år gamle sønn slik at han døde, erkjente ikke straffskyld for dette tiltalepunktet da rettssaken startet i Rana tingrett torsdag.

Mannen er også tiltalt for mishandling av tre andre barn. Han erkjenner delvis skyld for enkelte voldshendelser mot to av de andre barna, skriverRana Blad.

Den tre år gamle gutten døde på Helgelandssykehuset 2. mars i fjor. Han hadde store hodeskader.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Påtalemyndigheten mener faren hadde slått treåringen i hodet eller dunket hodet hans mot et hardt underlag flere ganger. Han er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Faren har vært varetektsfengslet siden pågripelsen for ett år siden. Moren var også siktet i saken, men den siktelsen er frafalt.

Ifølge tiltalen ble moren og barna drapstruet flere ganger av faren. Han skal flere ganger ha stengt familien inne i et rom og truet med å tenne på huset med ektefellen og barna inni.

Dersom faren dømmes for alt han er tiltalt for, er strafferammen fengsel i inntil 20 år, opplyser statsadvokat Erik Thronæs til Aftenposten. Det er satt av sju dager til rettssaken i Mo i Rana.