Lørdag stilte anslagsvis 1.300 mennesker opp og dannet fredsring foran den jødiske synagogen i Oslo. En uke senere planlegger en annen gruppe å lage fredsring utenfor en av byens moskeer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Fredsring rundt Oslo-moské

En uke etter fredsringen rundt den jødiske synagogen i Oslo, skal det lørdag arrangeres fredsring rundt en av hovedstadens moskeer.

Så langt har over 350 personer meldt seg på arrangementet, melder TV 2.

– Vi er en gruppe medmennesker som på grunn av den økte frykten og polariseringen i samfunnet vil markere at vi ikke ser på muslimene som en trussel, men en berikelse for det norske samfunnet, skriver arrangørene på Facebook.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arrangementet har fått navnet «solidaritetsring for muslimer» og finner sted lørdag klokken 16.30 ved moskeen Central Jamaat Ahle Sunnat i Motzfeldts gate.

Initiativtakerne Solveig Staal, Kristian Flem, Johanna Engen, Gitte Michelle skriver i en åpen melding på Facebook at muslimer er en utsatt minoritet i Norge.

– Som etniske nordmenn finner vi oss ikke i alt hatet som spres i vårt navn. I denne tiden av frykt og polarisering føler vi at det er viktigere enn noensinne å stå sammen og vise solidaritet. Vi tror på og vil markere menneskers vilje til å leve sammen i fred og i respekt for hverandre uavhengig av religion, etnisitet og tilhørighet, skriver arrangørene.

Lørdag stilte anslagsvis 1.300 mennesker opp og dannet fredsring utenfor den jødiske synagogen i Oslo.

Les også
Rabbiner vil vaksinere ungdom mot antisemittisme
Les også
«Vi vil ta støyten sammen med dere»Fredens ring
Les også
Hussain: Profet-hån skal straffes med døden
Les også
– Norsk toåring død i Syria
Les også
Full forvirring om PST og synagogenPST og synagogen
Les også
Livredde jødiske foreldre i OsloJøder i Norge