Anslagsvis 90.000 passasjerer skal reise fra Oslo lufthavn fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Forsinkede flypassasjerer måtte roes ned av politiet

Politiet måtte tilkalles for å roe ned sinte passasjerer som var rammet av forsinkelsene på Oslo lufthavn. Flyplassen vurderer å stenge alkoholserveringen.

Morgentåke har gitt en del forsinkelser i flytrafikken fra Oslo lufthavn fredag. Noen fly er også innstilt på det som er en av årets største utfartsdager.

90.000 passasjerer

Anslagsvis 90.000 passasjerer skal reise fra Oslo lufthavn fredag, opplyser pressekontakt Joachim Wester Andersen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er en del som har vært igjen siden torsdag, enten i avgangshallen eller på hotell, som prøver å komme seg hjem til påske, sier pressekontakten.

Det kraftige snøværet torsdag gjorde at flyplassen måtte stenge rullebaner og taksebaner fullstendig i rundt to timer for å klare å få brøytet. Det første til store forsinkelser og en rekke innstillinger. Fredag er været bedre.

– Jeg må vente ti timer i Oslo. Jeg er vant til å vente, men ti timer er litt bittert, sier flypassasjer Jørgen Kvalvaag til NTB.

Nettkamera - direkte fra avgangshallen på Oslo Lufthavn

Innstilte avganger

Flere innenriksavganger er innstilt fredag formiddag, men Joachim Westher Andersen minner om at det ofte skjer ved at selskapene «slår sammen» forskjellige avganger til samme reisemål når tallet på passasjerer gir mulighet til det.

Natt til fredag ble stemningen blant ventende passasjerer såpass amper at politiet måtte tilkalles for å roe gemyttene, melder P4.

Politiets stasjonssjef ved Oslo lufthavn, Paal Sørhagen, opplyser at de følger særlig med på alkoholserveringen.

– Vi ser om dette kan påvirke så mye at vi må stenge den, sier Sørhagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Buss for fly

For SAS-passasjerer fra Stavanger til Oslo betyr følgeforsinkelser at de sendes med buss, skriver Stavanger Aftenblad.

– Dagens kanselleringer er et resultat av de problemene som oppsto med kraftig snøfall på Gardermoen torsdag. Dette har ført til noen innstilte ruter i dag. Men nå tilbyr vi busstransport fra Sola til Oslo for dem som ønsker det, sier Lasse Ingebrigtsen i SAS Ground Handling Stavanger lufthavn til Stavanger Aftenblad.

Det dreier seg om rundt 250 passasjerer.

Rakk ikke NM

Følgeforsinkelsene på Oslo lufthavn gjør også at avganger andre steder i landet har måttet innstilles.

To lag fra Førde som skulle til volleyball-NM for U17-lag i Bodø, kom ikke lenger enn til Bergen, melder NRK. Flyet som skulle tatt dem til Trondheim, gikk aldri.

Ifølge Nordlys står Zdenek Ondrasek – med kallenavnet «Kobra» – i fare for å miste kampen for Tromsø mot Bodø/Glimt søndag. Etter en tur i hjemlandet Tsjekkia risikerer fotballspilleren nå å ikke komme seg videre fra Oslo lufthavn i tide. (©NTB)

Les også
SAS endrer også cockpit-regler etter flystyrt
Les også
Forsinkelser og innstillinger på Gardermoen
Les også
Eksperter: For tidlig å si om flykrasj var terror eller selvmord
Les også
Norwegian endrer rutiner etter flystyrten i Alpene