Sylo Taraku er generalsekretær i organisasjonen LIM (Likestilling, integrering og mangfold).

LIM: – Moskeene gjøres viktigere enn de er

Likestillings-, integrering- og mangfoldsnettverket (LIM) mener det stilles urealistiske forventninger til moskeenes rolle i kampen mot radikalisering.

Generalsekretær Sylo Taraku i LIM-nettverket sier norske myndigheter har lang tradisjon for å bruke tros- og livssynsorganisasjoner for å kommunisere med minoriteter og ta opp «minoritetsspørsmål», skriver Vårt Land. Det skjuler mangfoldet bak merkelappen «muslimer», og det går på bekostning av muslimer som ikke identifiserer seg med moskeene, mener Taraku.

– Sammen med tros- og livssynsdialogen har statsstøtten gjort de religiøse institusjonene ressurssterke og mye viktigere enn de ellers ville ha vært, sier generalsekretæren til avisa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Reaksjonen kommer etter at forskningsleder Ånund Brottveit ved KIFO fortalte at lederne i moskeene opplever stort forventningspress.

– Det kan nesten tolkes som at det ventes at de skal ha kontroll på ungdom som er i faresonen for å bli radikalisert, eller som er i en prosess, sa Brottveit onsdag. Han har intervjuet muslimske ledere i forbindelse med en evaluering av tros- og livssynsdialoger.

Les også
– Vi må planlegge 100.000 mottaksplasser i 2016
Les også
Først sinne, så sorg over terroristeneTerroren i Paris
Les også
Ingenting med islam å gjøre?
Les også
Islamsk Råd anmelder trusselbrev
Les også
10.500 antatt radikaliserte i Frankrike