Rouhani: Trump kan ikke bryte atomavtalen med Iran

Det er ingen mulighet for at Donald Trump kan bryte atomavtalen med Iran, mener landets president Hassan Rouhani. Andre er ikke like sikre på det.

* Les flere nyheter om presidentvalget i USA

Donald Trump har gått til valg på å fjerne atomavtalen med Iran. Det vil være veldig overraskende om avtalen ikke endres til det verre, sier Frode Ersland i Nei til atomvåpen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener verden blir et farligere sted uten avtalen som ble undertegnet i juli i fjor.

– Dersom Iran blir frosset ut, vil landet i verste fall kunne få atomvåpen innen kort tid. At Trump har uttalt at han ikke ser problemer med spredning av atomvåpen, gjør ikke situasjonen mindre farlig, sier han.

Irans utenriksministerMohammad Javad Zarif ba under en reise iRomania onsdag Trump om å holde seg til internasjonale avtaler.President Rouhani viser til at det er flere enn USA som står bak avtalen.

– Avtalen sanksjonert avFNs sikkerhetsråd, og det er ingen mulighet for at den kan bli endret av ett land alene, framholder Rouhani.

De faste medlemmene i FNs sikkerhetsråd samtTyskland står bak avtalen, som mot å oppheve økonomiske sanksjoner gir verdenssamfunnet innsyn i det iranske atomprogrammet.

* Les flere nyheter om presidentvalget i USA