Pastorer roser Sannhetens Ord

Sannhetens Ord Bibelsenter har jevnlig besøk av gjestetalere. – Mye av det som sies stemmer ikke, mener Gordon Tobiassen.

Dagen hari en rekke saker satt søkelyset på menigheten i Slemmestad. Kilder avisen har snakket med forteller om sterk utøvelse av kontroll fra lederskapet. Da de gikk i menigheten hadde de liten eller ingen kontakt med familien utenfor.

Nye personer har tatt kontakt med Dagen etter at avisartiklene har stått på trykk for å fortelle at også de har lite eller ingen kontakt med familiemedlemmer som er blitt med i menigheten.Lederskapet avviser kritikken og har avstått fra å kommentere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stemmer ikke

PastorGordon Tobiassen ble kjent medSannhetens Ord på turer tilIsrael. Før det hadde han hørt mye negativt om menigheten.

– Det var ut fra samtaler med flere som hadde stått fram med kritikk mot lederskapet. Men etter å ha møtt dem fikk jeg et helt annet inntrykk. Mine erfaringer er at mye av det som sies om menigheten ikke stemmer, sier han.

Tobiassen reiser forOrdet og Israel, en tverrkirkelig organisasjon i Norge. Det gjør at han besøker alle typer kristne sammenhenger.

– Hver gang jeg er blitt invitert til Sannhetens Ord, har jeg fått veldig mange negative henvendelser fra flere som har stått fram med kritikk mot menigheten. Det har vært sinte telefoner, mailer og sms-er. Det undrer meg at de har en så kritisk og hard holdning mot menigheten.

Tobiassen forteller at han har lært seg å sette pris på lederskapet og har ingen erfaring med at de har opptrådt kontrollerende.

– De har en god struktur, de er målrettet og vet hva de ønsker med møtene. De er bevisste når det gjelder undervisning og talerkrefter som kan være med og berike dem. De er rause med forkynnerne, legger han til.

– I form av store kollekter?

– Ja, blant annet. Det viser noe av hjertelaget deres. Når jeg besøker dem, gir de en stor gave til Ordet og Israel, og menigheten opplever å bli velsignet tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En dame som ber

På møter han har holdt har det blitt tatt opp kollekt til Ordet og Israel på 25.000 kroner. Det er mye, ifølge Tobiassen, og det dobbelte av det han ville fått i en stor menighet.

– Har du noen gang hatt en opplevelse av at menigheten forventer gjenytelse fra deg?

– Nei.

– I hvilken grad har du hatt kontakt med bønne- og omsorgslederAstrid Bentsen?

– Jeg har møtt henne i forbindelse med møtene, og opplever at hun er en dame som ber mye til Gud. Hun er en åndelig mor som har omsorg i seg.

Dagen var med på et møte i Sannhetens Ord i august i fjor. Da var det rundt 80 til stede på møtet. Det mener Tobiassen er mye i forhold til andre menigheter på Hurum-landet. Han kjenner ingen som samler flere enn dem.

Oppbrakt

PinsevennenDavid Østby, tidligere pastor og redaktør, er blant dem som har besøkt menigheten over flere år. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere, men legger ikke skjul på at han er oppbrakt over artiklene i Dagen den siste tiden.

PastorBjørn Olav Hansen møtte lederskapet i Sannhetens Ord Bibelsenter første gang på en konferanse med David Wilkerson i Oslo i 2004. Da stormet det rundt dem etter et bombeangrep mot menigheten året før, og Hansen opplevde det som en direkte tiltale fra Gud at han skulle sette seg ved siden av lederskapet fra Sannhetens Ord.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Siden har vi hatt jevnlig kontakt, forteller han.

Hansen forkynner der en gang i året og har gjort det i noen år. Han omtaler menigheten som raus i den forstand at «det er en evangelisk kirke med mange mennesker som ønsker å høre Herren til.»

– Det er en åpen forsamling å forkynne for, sier han.

God kontakt

Når han besøker menigheten, pleier han å hilse på folk i kafeteriaen etter møtet, og har ellers god kontakt med mange av de vanlige menighetsmedlemmene. Sist gang han hadde seminar i Sannhetens Ord spanderte menigheten hotellovernatting på dem.

– Vi pleier å bo privat i den grad det er mulig, men den gangen takket jeg ja til hotell fordi jeg sliter med fysiske utfordringer.

– Det er ikke uvanlig at menigheter spanderer hotell på talere de har på besøk, mener han.

– Hva får du i honorar?

– Det er helt ordinært.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I hvilken grad har du hatt kontakt med Astrid Bentsen?

– Jeg har truffet henne i sammenheng med lederskapet, men ikke ellers.

– Har hun bedt eller profetert over deg?

– Nei.

Ikke alibi

– Har du noen gang hatt en opplevelse av at menigheten forventer gjenytelse fra deg?

– Nei.

– En forkynner som talte der tidligere opplevde at han ble et alibi for menigheten. Opplever du at ditt navn er blitt brukt for å legitimere menigheten?

– Nei, jeg har aldri opplevd noe sted at noen har satt meg i en posisjon der jeg blir alibi for noe som helst. Jeg taler det jeg føler jeg har på hjertet, uavhengig av noe annet. Selvsagt med dyp respekt for hva den enkelte menighet står for.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hansen er godt kjent med at der er familiekonflikter i menigheten, men er av den oppfatning at de hører hjemme i et sjelesørgerisk rom, og ikke i et offentlig rom.

– Jeg forstår ikke hva disse konfliktene har å gjøre i Dagen, sier han.

Et nydelig møte

Sten Sørensen, styreleder iTroens Bevis, har talt i Sannhetens Ord en gang, og skal forkynne der 12. juni. Han forteller at han svarer ja på alle invitasjoner han får, så sant han har anledning.

– Hvordan var det å forkynne der?

– Det var et nydelig møte med en god atmosfære.

Sørensen forteller at kollekten ble tatt opp slik de gjør det i Den norske kirke, ved at menigheten gikk fram og ga. Gaven ble gitt til menigheten. Selv fikk han et møtehonorar «som man får på ulike steder».

Hans opplevelse er at menigheten er i en positiv utvikling, og synes det er bra at de er med i et felleskristelig samarbeid i kommunen.

– Jeg har også hørt rykter om menigheten, men de har jeg fått korrigert, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I et innlegg i avisen fredag skriver han at han håper at hans og andre predikanters kontakt med menigheten kan bidra til sunne og gode holdninger.