Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, mener det er helt avgjørende med tilstrekkelig barnefaglig kompetanse på asylmottak. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Støre etterlyser mer barnekompetanse på asylmottak

Ap-leder Jonas Gahr Støre vil ta opp situasjonen for barn på asylmottak når han møter regjeringen under møtet om flyktningsituasjonen førstkommende tirsdag.

Der vil partilederen særlig understreket behovet for å ta vare på barna i asylmottakene, melder VG.

– Det er helt avgjørende med tilstrekkelig barnefaglig kompetanse på disse mottakene. Og det betyr noe mer enn voksne som kan «se etter» barn. Det betyr folk som faktisk kan håndtere barn og mindreårige som er sterkt traumatiserte, og sørge for at de blir ivaretatt, sier Støre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han beskriver situasjonen sør i Europa som urovekkende og mener det kan være snakk om bare dager eller uker før situasjonen kommer ut av kontroll. Støre sier at Norge bør være åpne for å slutte seg til et kvotesystem som skal sikre en ordnet byrdefordeling av flyktninger mellom ulike land, men avviser at han på dette punktet er enig med innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).

– Vi har ikke fått høre regjeringens syn, men det bør de orientere om på tirsdag, for dette er kritiske spørsmål. Sist kvoteflyktninger var et tema, var Frp imot. Her må regjeringen klargjøre hva de mener, sier Støre.

Regjeringen møter tirsdag partilederne bak asyl- og integreringsforliket på Statsministerens kontor for å diskutere flyktningsituasjonen og mulige innstrammingstiltak.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
– Tid og tillit tapt i asylsaken
Les også
Alle enslige mindreårige fikk ja på asylsøknaden
Les også
Sp mener Listhaug har gått for langt
Les også
Seksualforbrytere har forgrepet seg på mindreårige asylsøkere
Les også
Tybring-Gjedde mener asylsøkere ikke bør læres norsk