Støre benekter at Giske har fått nytt lederverv

Ifølge Ap-leder Jonas Gahr Støre skal ikke Trond Giske lede Trøndelag Aps reformarbeid.

I Politisk kvarter i NRK tirsdag morgen ble Støre spurt om Giskes angivelige nye rolle i Trøndelag Aps nye reformarbeid, som har fått navnet Idénettverket. Støre har tidligere poengtert at det er for tidlig for Giske å inneha et nytt tillitsverv i Ap etter vinterens metoo-avsløringer.

– I det arbeidet skal Trond Giske delta, slik jeg forstår arbeidet i Trøndelag. Jeg tror det er en fin beslutning å trekke på erfaringene fra medlemmene, sa Støre tilNRK og opplyste at arbeidet skal ledes av fylkesleder Anne Marit Mevassvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I helgen ble det meldt at Aps tidligere nestleder Trond Giske skal lede Trøndelag Aps arbeid med å finne tilbake til grasrota.

– Jeg gleder meg til arbeidet. Jeg tror det er kjempeviktig at vi ser nøye på oss selv. Når tilliten mellom velgerne og Ap ikke er som den skal være, er det vi som må gå i oss selv. Det er ikke velgerne det er noe feil med, sa Giske tilTrønder-Avisa lørdag.

Giske ble ønsket lykke til i sin nye rolle av partisekretær Kjersti Stenseng, som under åpningen på fylkesårsmøtet på Hell lørdag uttalte:

– Jeg vet, Trond, at du er veldig engasjert i dette. Vi trenger erfaringen din og klokskapen din. Det gleder en partisekretærs hjerte at Trøndelag går i bresjen her.

Politisk redaktør i Dagens Næringsliv (DN), Kjetil B. Alstadheim, sa i Politisk kvarter at han oppfatter situasjonen som uavklart.

– Det virker uklart hvilken posisjon han har fått. Inntrykket fra helgen var at han skulle få en lederrolle, sa Alstadheim.