Per Sandberg trakk seg fra en planlagt debatt med SVs Audun Lysbakken på Dagbladets direktesending mandag formiddag. Her ved en anledning tidligere i sommer. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sandberg trakk seg fra debatt om flyktninger

Frp-nestleder Per Sandberg trakk seg i siste liten da han skulle debattere flyktningstrømmen fra Syria med SV-leder Audun Lysbakken på Dagbladet-TV mandag formiddag.

Før den direktesendte debatten på Dagbladet-TV utenfor Stortinget skulle starte, satt Lysbakken og Sandberg sammen i en sofa og ventet, mens jazzsangeren Anja Eline Skybakmoen spilte en coverversjon av rockegruppa Raga Rockers' «Noen å hate».

I minuttene før debatten skulle starte, snakket Skybakmoen om flyktningsituasjonen med Dagbladets programledere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Demonisering

– Det å spille låten «Er det ikke deilig å ha noen å hate», hvor Per Sandberg tydelig blir fremstilt som den som hater, er svært problematisk i denne settingen. Det er en tydelig demonisering av Sandberg, sier Frps-kommunikasjonssjef André Melchior Larssen til avisen.

Han er kritisk til det han beskriver som en heksejakt fra Dagbladets side.

– Per Sandberg har alltid stilt opp i debatter for Dagbladet, men denne gangen ble det for drøyt. Det er ganske fantastisk at i en så viktig debatt, så klarer Dagbladet å legge seg på et så lavt nivå. I en viktig debatt om syriske flyktninger som kjemper på liv og død, så framstiller man heller Per Sandberg som en møkkamann, sier Larssen.

Like før avgjørelsen om at Sandberg skulle trekke seg ble tatt, kalte Larssen framføringen av låten som «nesten et overgrep».

Skuffet Lysbakken

Audun Lysbakken var tydelig skuffet over politikerkollegaens beslutning.

– Jeg synes det er synd, for dette er en av de viktigste sakene i dette valget. Frp har kommet med flere friske uttalelser, så det er dumt å ikke få diskutert det, er Lysbakkens kommentar.

Han har nettopp kommet hjem fra den greske øya Lesvos utenfor Tyrkias vestkyst og er soleklar på at dette ikke er en bølge av lykkejegere, men tusenvis av mennesker som er tvunget ut på en livsfarlig og desperat flukt.

I helgen utfordret Lysbakken Sandberg til selv å reise til Hellas for med egne øyne se lidelsene som flyktningene går gjennom på veien til Europa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noen å hate

Raga Rockers' «Noen å hate» er for øvrig å finne på albumet «Rock'n Roll Party» fra 1990. Her er et utdrag av teksten:

«Han der æ'kke sånn som deg. Fort deg bort og ta han. Det er like godt som sex. Å banke en stakkars f....

Er det ikke deilig å ha noen å hate. Føles det ikke godt å ha noen å hate. Er det ikke herlig å slå dem flate. Er det ikke deilig å ha noen å hate.»

Les også
Egeland ber om tre milliarder til Syria-flyktninger
Les også
Kommunene sier ja til å bosette over 10.000 flyktninger
Les også
KrF mener Norge må skrote Dublin-avtalen
Les også
Tusener av tyskere ønsker flyktninger velkommen
Les også
Ungarns grensegjerde mot flyktninger ferdig