Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat i Oslo, Shoaib Sultan. Foto: Arnfinn Pettersen

Oslo kan få muslimsk ordfører

Oslo kan få landets første muslimske ordfører hvis Miljøpartiet De Grønne (MDG) befester posisjonen på meningsmålingene i hovedstaden.

MDGs ordførerkandidat i Oslo erShoaib Sultan.

– Jeg er klar for oppgaven, sier Sultan til Klassekampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På en partimåling onsdag bleMDG rangert som hovedstadens tredje største parti bakArbeiderpartiet ogHøyre. Oslo har byparlamentarisme, og det nest største partiet i et samarbeid kan kreve ordførerposten, mens det største partiet får byrådslederen.

Uansett om MDG vil samarbeide med Ap eller Høyre, blir MDG dermed det nest største partiet i en slik allianse.

Sultan er født i Pakistan, oppvokst i Norge og arbeider i dag som rådgiver forAntirasistisk Senter. Han er oppgitt over at mediene forbinder ham med innvandring og islam.

– Som ordfører vil jeg være hele byens ordfører. Forskjellene bare øker, og alle de andre partiene har sveket de fattige. Det er derfor langt viktigere for meg å få satt fattigsaken på kartet igjen, sier Sultan.

Shoaib Sultan skriver fast i spalten frispark her i Dagen.

Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen har lenge fridd til MDG for å få til et maktskifte i Oslo, ifølge avisen. Sultan sier at han ikke vil svare på om han vil samarbeide med enHøyre-blokk ellerArbeiderparti-koalisjon som for eksempel består av Ap,SV ogRødt.