KrF-nestleder Dagrun Eriksen under partiets landsmøte i Trondheim i helgen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Lokalledere i KrF vil ha ren Ap-regjering

Et flertall av KrFs fremste lokalpolitikere vil heller ha en ren Ap-regjering i 2017 enn en ny runde med Erna Solberg og Siv Jensen.

35 prosent av KrFs førstekandidater i høstens kommunevalg mener at Norge i 2017 best styres av en ren Ap-regjering, ifølge en spørreundersøkelse Dagens Næringsliv har gjennomført blant listetoppene i Kristelig Folkeparti.

22 prosent foretrekker en Høyre/Frp-regjering. 43 prosent sier at de ikke vet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En av dem som foretrekker Ap, er partiets gruppeleder i Sør-Trøndelags fylkesting, Karin Bjørkhaug, som i dag samarbeider med Ap lokalt. Hun tror KrF er i ferd med å bevege seg mot et brudd med dagens regjeringssamarbeid.

– Det er nå sterk frustrasjon i partiet over Høyre/Frp-regjeringen. Mange som tidligere støttet KrFs valg etter valget i 2013, har endret syn. Det er derfor så mange av oss velger Ap foran Høyre/Frp, sier Bjørkhaug til avisen.

Når Dagens Næringsliv spør listetoppene hvilken regjering de foretrekker hvis de kan velge helt fritt, velger 40 prosent en Høyre/KrF/Venstre-regjering. På en god annenplass med 32 prosent kommer en regjering med Ap og KrF.

Nestleder Dagrun Eriksen bekrefter misnøyen.

– Det er mange saker som skaper frustrasjon. Asylbarn, kvoteflyktninger, søndagsåpent og distrikt kontra sentralisering, sier Eriksen, som i praksis er sjefen i partiet så lenge partileder Knut Arild Hareide venter på fødselen til sitt andre barn. Han har ikke vært med på landsmøtet.

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

Les også
Tull med flyktningtallPDK
Les også
Aarebrot: – Alle veier leder til KrF
Les også
Ap står klar med åpne armer til KrF
Les også
KrF på vippen på ny målingKrfs landsmøte 2015
Les også
Minnet om rødgrønn tørketid for KrF
Les også
Neppe noe alternativ til KrF