Ap-leder Jonas Gahr Støre sier interne tall viser samme tendens som avdekkes i bakgrunnstallene fra Sentios meningsmålinger, nemlig at flere kvinner enn menn har forlatt Arbeiderpartiet det siste halve året. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Kvinneflukt fra Ap

Kvinnelige velgere har i langt større grad enn menn forlatt Arbeiderpartiet i kjølvannet av metoo.

Langt over halvparten av Aps velgere har tradisjonelt vært kvinner. Bakgrunnstallene fra meningsmålingene som Sentio hver måned utfører for Dagens Næringsliv, viser at kvinneandelen var 54 prosent ved inngangen til 2017 og 57 prosent i desember 2017.

Så sprakk Giske-saken. Kvinneandelen stupte til 47 prosent i januar 2018. Fem måneder senere er kjønnsfordelingen den samme blant dem som sier de ville stemt på Ap, skriver DN.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oppslutningen om Ap var 24,1 prosent på snittet av målingene i mai, mot 26,2 prosent i desember 2017, ifølge Poll of polls. Et år tidligere sa 36,1 prosent av de spurte at de ville stemt på Ap.

Ap-leder Jonas Gahr Støre svarer slik på spørsmål om partiets håndtering av Giske-saken kan ha ført til et større frafall blant kvinnelige enn mannlige velgere:

– Den uroen vi har, gjør det krevende å tiltrekke velgere som er blitt i tvil. Enten det er av den ene eller andre årsaken.

Støre legger til at Ap har lang tradisjon med å føre an både i likestillingskamp og frihetskamp, og mener partiet skal klare å vinne tilbake tapte kvinnelige velgere.

NTB

Les også
Ap og KrF i konflikt om skuleplassar
Les også
Støre: Lokalvalget blir en stor utfordring
Les også
Rødgrønt flertall på ny måling
Les også
Tilbakegang for Ap og Frp på ny måling
Les også
Mani Hussaini tar ikke gjenvalg som AUF-leder