Dagrun Eriksen (bildet) er utelatt fra nominasjonskomiteens foreløpige liste i Akershus, melder Vårt Land. Dermed spøker det for et comeback på Stortinget for KrFs nestleder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

KrF-nestleder ute av listetoppen i Akershus

Dagrun Eriksen er utelatt fra nominasjonskomiteens foreløpige liste i Akershus, melder Vårt Land. Dermed spøker det for et comeback på Stortinget for KrFs nestleder.

Foran valget i 2013 ble Hans Fredrik Grøvan foretrukket framfor Dagrun Eriksen som listetopp i Vest-Agder. Dermed var stortingskarrieren slutt for KrF-nestlederen etter mer enn 13 år, men en retur syntes tidligere i vår å være innen rekkevidde.

Dagrun Eriksen ble nemlig spilt inn som kandidat i nominasjonsprosessen i Akershus fra eget lokallag, Bærum KrF. Hun har selv ikke kommentert saken, men heller ikke avvist et comeback på Løvebakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men ifølge Vårt Land er ikke Eriksen å finne i toppen av listeforslaget fra nominasjonskomiteen. I stedet kan det bli duell om topplassen mellom fylkesleder Ingunn Ulfsten og lederen av KrFU, Ida Lindtveit, skriver avisen.

Nominasjonskomiteen har innstilt Lindtveit til førsteplassen, etterfulgt av Asker-politiker og rettsmedisiner Torleif Ole Rognum.

Akershus KrF vedtar sitt endelige listeforslag 19. september. Partiet har i øyeblikket ikke representasjon fra fylket på Stortinget.

Les også
KrF-toppene vil ha tilbake rødgrønn pappakvote
Les også
– Ærlig, men risikabel KrF-strategi
Les også
Flau hyllest til Dagrun Eriksen
Les også
Eriksen tar over KrF mens Hareide tar pappaperm
Les også
KrF held døra open for sentrum og Dei Grøne
Les også
Tvil innad i KrF om abortforslag