KrF-kvinner sier nei til eggdonasjon

KrF Kvinner mener bioteknologiloven ikke bør endres og åpne for eggdonasjon. Nylig kom Høyre- og Frp-kvinner til motsatt konklusjon.

– Dette danner grunnlaget for kjøp og salg av barn, surrogati og fjerner tilknytningen mellom barnet og dets biologiske mor. Barnets rettigheter settes dermed til side og muligheten for å kjenne sitt biologiske opphav og egen identitet reduseres, fastslår sentralstyret iKrF Kvinner i en uttalelse.

KrF-kvinnene tror etiske spørsmål om begynnelse og avslutning av livet vil bli mer aktuelle i den nasjonale debatten fram motstortingsvalget 2017.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– KrF Kvinner understreker viktigheten av å ivareta menneskeverdet i alle livets faser, heter det i uttalelsen.

Fredag ba flere stortingspolitikere i Høyre og Fremskrittspartiet helseministerBent Høie (H) si ja til eggdonasjon i Norge.

Etter detAftenposten erfarer skal lederne for de fire samarbeidspartiene på borgerlig side møtes i løpet av januar for å diskutere de vriene spørsmålene knyttet til bioteknologi.

Frp sier i sitt partiprogram ja til eggdonasjon. Regjeringspartner Høyre har hittil sagt nei, men punktet om «nei til eggdonasjon» var strøket i det første utkastet til partiprogram for neste periode.