Hadia Tajik vil reise kjerringa

Nestleder Hadia Tajik vil reise rundt for å mobilisere Arbeiderpartiet til kamp etter de dårlige meningsmålingene før valget. 

– Jeg har møtt topp motiverte medarbeidere når jeg har vært ute nå, men det er klart at de målingene vi har sett i det siste, er ikke målinger som vi er fornøyde med, sierTajik til NRK.

– Vi vet av erfaring at hvis vi får fram budskapet om jobbskaping og at de store oppgavene må løses i fellesskap, heller enn å gi store skattekutt til de rikeste, så får vi folk med oss, sier Tajik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Arbeiderpartiet har gått solid tilbake på de siste målingene og ligger nå på linje med Høyre på mange målinger, tolv dager før stortingsvalget 11. september. Tirsdag kom en måling som viser at Arbeiderpartiet for første gang er mindre enn Høyre. PartilederJonas Gahr Støre sa mandag at oppslutningen om partiet på valgdagen vil bli mye større.

– Det er mitt ansvar som leder, og jeg har med meg et helt parti på det, sa han.

Spørsmålet er blitt stilt om Arbeiderpartiet kanskje var for trygge på at de ville få folkets tillit og derfor gikk litt for selvsikre inn i valgkampen.

– Vi er innstilt på å gjøre det vi kan når valgresultatet kommer. Men målingene viser at det kommer til å bli jevnt. Det er klart at det er ganske små marginer her, sier Tajik.