Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre ønsker verken å jobbe med Rødt eller Miljøpartiet De Grønne, men en fersk måling viser at velgerne hans er uenige. 28 prosent vil samarbeide med Rødts Bjørnar Moxnes, mens 18 prosent vil samarbeide med MDGs Rasmus Hansson. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Høyre om Ap-måling: – Et tankekors for KrF

En fersk måling som Høyre har betalt for viser hvilke samarbeidspartnere Ap-velgerne ønsker seg. Spoiler: Det er ikke KrF.

Når personer som oppgir å stemme Arbeiderpartiet, får spørsmål om hvilke partier de helst ser at Ap samarbeider med, er Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet de klart vanligste svarene. Det bekrefter meningsmålingen, skriver Klassekampen. 59,6 prosent vil samarbeide med SV og 51,2 med Sp.

Mer overraskende er det at Rødt kommer på tredjeplass, selv om Aps partileder Jonas Gahr Støre under sin valgkamp i fjor utelukket et samarbeid med partiet. I stedet åpnet han døren for Kristelig Folkeparti og Venstre, som kommer dårligere ut på målingen, ønsket som samarbeidspartner av henholdsvis 25,3 og 14,8 prosent av Aps velgere, mens Rødt er ønsket av 28 prosent.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Tankekors for KrF

Høyres Henrik Asheim mener tallene beviser at Støres veivalg har lav oppslutning blant Aps velgere.

– Det er også et tankekors for KrF at Aps velgere heller vil gå så langt til venstre enn å samarbeide med dem, sier han.

I målingen oppgir 18 prosent at de vil samarbeide med Miljøpartiet De Grønne, mens 13,9 prosent åpner for et Høyre-samarbeid. Kun 1,9 prosent vil se et samarbeid med Fremskrittspartiet.

Målingen er gjennomført av Norstat på oppdrag fra Høyre. Totalt 600 personer har svart på undersøkelsen i ulike perioder siden februar i år.

Les også
Måling: KrF kan miste varaordføreren i Kristiansand
Les også
KrFs stemme er avgjørende
Les også
KrF og Venstre under sperregrensen på ny måling
Les også
KrF får sin dårligste måling på sju år i Bergen
Les også
Frp kraftig fram på ny måling