Donald Trump (til venstre) og Kim Jong-un under toppmøtet i Singapore. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix

Frp-ere nominerer Trump til fredsprisen

Frp-representantene Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen har nominert USAs president Donald Trump til Nobels fredspris.

Bakgrunnen for nominasjonen er det nylig avsluttede toppmøtet mellom Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

– Koreakonflikten var absolutt det største og farligste problemet Trump arvet etter Obama. Trump har tatt et stort og viktig steg i retning av nedrusting, fred og forsoning mellom Nord- og Sør-Korea, sier Christian Tybring-Gjedde, leder av utenriks- og forsvarsfraksjonen til Frp, i en melding til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når man skal nominere til fredsprisen, mener jeg det er viktig at man kan vise til konkrete resultater i fred- og nedrustningsarbeid. Mange før Trump har prøvd iherdig. Med den amerikanske presidentens fokus og innsats ser vi nå et reelt håp for et Nord-Korea uten atomvåpen, fortsetter han.

Amundsen mener det å tildele president Trump Nobels fredspris vil kunne bidra til å støtte opp under den ferske, men skjøre prosessen.

– Det er viktig at Trump følger opp med klare krav ovenfor Nord-Korea, slik at vi får en verifiserbar atomnedrustning. Jeg tror at fredsprisen kan være med på å bygge opp den internasjonale støtten til prosessen og ansvarliggjøre det nordkoreanske regimet. Dersom fredsprisen kan hjelpe til med å forsterke forankringen og arbeidet for fred og nedrustning, er det enda et sterkt argument på hvorfor den amerikanske presidenten bør tildeles æren, sier Amundsen.

NTB

Les også
Fredsprisen til Trump
Les også
Trump: – Atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart
Les også
Et mirakel eller kynisk spill?
Les også
Spent på kristnes situasjon i Nord-Korea etter toppmøte
Les også
Trump vil heller ha fred enn fredspris