Frp: Uaktuelt å tvinge kommunene til å ta imot flere flyktninger

Norske kommuner har sagt ja til å ta imot 752 flere flyktninger over to år. Men det er uaktuelt for regjeringen å tvinge kommunene til å ta imot flere.

Det til tross for at stortingsflertallet går inn for at 10.000 syriske kvoteflyktninger skal tas imot i løpet av 2015 og 2016, skriver Klassekampen.

– Det er totalt uaktuelt. Vi er nødt til å lytte til kommunene, som får ansvaret med å bosette dem vi tar imot. Vi har ikke grunnlag for å gå inn og overprøve kommunenes egne vurderinger. Så regjeringen vil respektere disse, sier statssekretær Kai-Morten Terning (Frp) i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les Dagens lederartikkel: Bare kristne flyktninger?

Dagen før svarfristen på departementets spørsmål til kommunene om hvordan de stiller seg til å ta imot flere flyktninger, er svaret at man kan ta imot totalt 348 flere i år og 404 neste år. Så langt har 90 av landets 428 kommuner svart på henvendelsen fra regjeringen.

Etter det Klassekampen får opplyst, begrunner regjeringspartiene sitt nei til å ta imot flere med sprengt kapasitet i kommunene.

Les også
Venstre og KrF finpusser kravlisten
Les også
FN: IS ansvarlig for seksuell vold uten sidestykke
Les også
Bare kristne flyktninger?