Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har laget en egen film for å fortelle om tiltakene regjeringen har gjennomført innenfor beredskap, politi, påtalemyndighet, domstoler, kriminalomsorg og asyl- og innvandringspolitikk. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Anundsen får pepper for «skrytefilm»

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) anklages for å drive med propaganda når han selv går inn i rollen som reporter i filmen «Trygghet i hverdagen». Se filmen her.

«En av de tingene som er mest frustrerende som politiker, det er at mediene veldig ofte er opptatt av å finne de negative vinklingene på sakene. Derfor har vi laget en egen film som skal fokusere på hva regjeringen mener er viktig for å sikre din trygghet», sier Anundsen i starten av den drøyt 30 minutter langefilmen, som ble lagt ut på regjeringens nettsider mandag.

Se utdrag fra filmen her: (med tillatelse fra NRK)

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Hele filmen, som var i 30 minutter, kan du se påregjeringen.no

«Propaganda»

Journalist og forfatter Kjetil Stormark sier tilDagbladet at det er «noe nordkoreansk» over filmen.

– Man låner troverdighet fra et journalistisk format ved å benytte seg av journalistisk materiale. Fortellerteknikken er i grenseland for hva som oppleves etisk redelig, og de som svarer, er neppe helt ærlige, sier Stormark.

Også generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, er kritisk.

– Dette er propaganda. Det er en ren skrytevideo, sier Stavrum tilVG.

– Han må få lov til å gjøre det, men det er unødvendig når han sparker på pressen for at de gjør jobben sin. Det er ikke noe nytt at makten ikke liker kritisk journalistikk, sier hun.

Anundsen selv avviser kritikken og omtaler filmen som en «objektiv informasjonsvideo» og en «gladsak» om politiets arbeid.