13 av 19 tror Giske kan komme tilbake som statsråd

13 av 19 lokallagsledere Adresseavisen har snakket med, tror Trond Giske kan komme tilbake som statsråd.

Avisen har vært i kontakt med 19 av Aps 25 lokallagsledere i tidligere Sør-Trøndelag i forkant av Giskes politiske comeback under stiftelsesmøtet til Orkland Arbeiderparti lørdag.

Lokallagslederne ønsker Giske velkommen hjem og tror ikke den avgåtte Ap-nestlederen er ferdig i norsk toppolitikk. 13 av 19 tror på Giske som en mulig statsråd i en ny Ap-regjering. Kun to sier nei.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Avisa har også spurt om de ville hatt Giske på toppen av lista dersom det var nominasjonsmøte i dag. Der er partikollegene mer skeptiske. Åtte av 19 sier nei, mens seks sier ja.

Lørdag blir første gang partiets tidligere nestleder står på den politiske scenen etter at han ble sykmeldt før jul som følge av varslersakene i Ap. Sakene førte til at Giske trakk seg som nestleder og mistet plassen i sentralstyret og vervet som partiets finanspolitiske talsperson.

Det er nå knyttet stor spenning til hans politiske comeback.

Blant dem som ser fram til returen er stortingsrepresentant Jorodd Asphjell fra Orkdal.

– Vi har behov for å få Trond tilbake som ideolog, som organisator og for å fronte partiets politikk i mange viktige saker, sier Asphjell tilDagens Næringsliv.

Hva Giske skal si under innledningen er uvisst.

– Jeg tror han vil snakke om situasjonen partiet er i og hvilke saker vi må bruke mer tid på for å fremstå som det partiet vi er. Og han vil være opptatt av at Trøndelag skal være enda tydeligere og sterkere nå som vi er ett fylke, sier Asphjell.