Bildet er fra i sommer da beredskapen ble høynet grunnet en terrortrussel mot Norge.

Politiet ber om å få bevæpne seg

Politidirektoratet ber Justis- og beredskapsdepartementet om å få bevæpne seg inntil videre på grunn av trusselvurderingen fra PST der forsvar og politi blir pekt ut som mulige terrormål.

Politidirektoratet ber Justis- og beredskapsdepartementet om å få bevæpne politiet inntil videre på grunn av trusselvurderingen fra PST der forsvar og politi blir pekt ut som mulige terrormål.

– Etter en helhetsvurdering har vi kommet fram til at politiet trenger et ekstra verktøy for å møte denne nye trusselen. Derfor ber vi om samtykke til at uniformert mannskap i vakt- og beredskapstjeneste bevæpnes med pistol inntil videre, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Se NRKs intervju med Humlegård:

Justis- og beredskapsdepartementet bekrefter at de har mottatt en anmodning fra Politidirektoratet om samtykke til bevæpning.

«Departementet tar sikte på å besvare den så raskt som mulig, kanskje allerede i dag», sier departementet fredag.

Sannsynlig

I PSTs siste trusselvurdering 5. november heter det er det er sannsynlig at det kan trues med, og bli forsøkt utført, terrorangrep i Norge innenfor de neste 12 måneder. I trusselvurderingen heter det at politiet og Forsvaret kan være mål for terrorangrep også i Norge.

– Nå gjelder det Forsvaret og politiet. Det er rettet mot oss. Det er en vesentlig forskjell, og den er viktig, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård da trusselsituasjonen ble kjent.

– Må vurdere selv

Justisminister Anders Anundsen (Frp) sa etter trusselvurderingen at han mener politiet selv må avgjøre hvorvidt de skal bevæpnes ytterligere.

– Det er ett av de tiltakene politiet selv må vurdere. Jeg mener det er en ren faglig vurdering i den situasjonen vi befinner oss i nå, sier Anundsen.

Les også
PST erkjenner at åpenhet om trusler er problematisk
Les også
Soldater fritas fra uniformsplikt på reise
Les også
Tajik sier nei til bevæpnet politi