Faksimile fra Dagen 22. mai 2015

Slik erfarte de Ånden

Åtte personer deler sine erfaringer.

Asbjørn Kvalbein

Jeg har ikke lyst til å komme med konkrete eksempler, for de kan lett misforstås. Men jeg sier generelt: Når slike opplevelser bekreftes av forholdene eller av andre kristne, er det rikt og inspirerende å være en kristen i hverdagen.

Asbjørn Kvalbein, webpastor

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Stig Magne Heitmann, faglig leder i Åpne Dører.

Når vi tenker på kirkens historie, fra den første pinse, gjennom Apostlenes gjerninger, oldkirken, utbredelsen mot vest og øst, sør og nord, den store misjonsbevegelsen de siste århundrene og kirkens kraft under de største forfølgelsene, så er det ikke annet enn en mektig Åndens tsunami.

Stig Magne Heitmann, informasjonsleder i Åpne Dører

Anne Gustavsen

Den Hellige Ånd har vært en styrke til å leve målrettet i mitt kristenliv og leve i seier på områder jeg ellers ville vært svak overfor. Dessuten snakker Den Hellige Ånd til meg og leder meg. Helt nylig våknet jeg midt på natten av at Den Hellige Ånd tydelig sa et navn på en av mine venner. Jeg ringte vedkommende selv om det var midt på natten. Det viste seg at hun var alene og hadde blitt syk om natten, og trengte min hjelp umiddelbart.

Anne Gustavsen, redaktør i Korsets Seier

Jostein Krogedal

Min gudstro er ikke avhengig av erfaringer eller følelser. Etter mange år som Kristustroende så har disse erfaringene ikke sluttet, men endret seg. Å bli fylt av Ånden er en erfaring man kan oppleve igjen og igjen, men dette fører alltid det som Gud ønsker med mitt liv: Å bli ledet av Ånden. For meg så er dette to sider av samme sak. Å bli fylt og ledet av Ånden gjør at Gud blir æret og jeg er nyttig for mennesker.

Jostein Krogedal, hovedpastor i Intro

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingvar Torvik

Min sterkeste opplevelse av DHÅ er at den gir meg tilgang til himmelens kunnskap i hverdagen. Jeg ber om ledelse eller konkret veiledning når jeg står i utfordringer, og erfarer at han gir svar gjennom tanker jeg får som opplagt er utenfor min egen kompetanse. Denne muligheten har vi hele tiden, hver dag.

Ingvar Torvik, ekteskapsrådgiver

Jeg gispet etter luft i telefonen. Min bekjent spurte hva som skjedde. Jeg klarte bare å svare: Jeg fikk en åpenbaring, jeg tror Gud har talt. I dag er jenta vår 14 år og vi er så takknemlige til Gud for henne.

Tone Dalhaug, frilanser og forfatter

Steve Bruns

Jeg glemmer aldri den første gangen for 30 år siden da jeg opplevde å bli fylt av Ånden. Jeg satt på scenen foran flere tusen mennesker på OASE i Stavanger og spilte slagverk under lovsangen. Plutselig kjente jeg en spesiell glød og opplevde at min musikk ble til en lovprisning til Gud.

Steve Bruns, nettverkskoordinator i IMI-kirken

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Runar Landro

At det var Ånden som virket, er jeg ikke i tvil om, for det hele var alt for godt timet til bare å komme fra mine egne tanker.

Runar Landro, hovedpastor i Fredheim Arena

Les også
Ingen pinse uten Jesus
Les også
Israel-korrespondenten om Jerusalem-dagen og pinsefestIsrael-korrespondenten
Les også
5.000 karismatikere på pinsefest i JerusalemJerusalem 2015
Les også
Stor tverrkulturell pinsefest i Oslo