Milliongaver til Syria fra norske byer

Bystyrene i flere norske byer har besluttet å bevilge pengestøtte til hjelpeorganisasjoner som jobber i Syria.

Lørdag ble det klart at alle partiene iStavanger bystyre stiller seg bak en gave som skal gå tilLeger uten grensers arbeid iAleppo, skriverStavanger Aftenblad.

– Det som skjer i Aleppo er ufattelig tragisk. Vi er en internasjonal by og vi har flere av våre innbyggere fra Syria. Derfor er jeg veldig glad for at jeg har hele bystyret med på å gi et bidrag fra Stavanger, sier ordfører Christine Sagen Helgø (H).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Saken skal opp i bystyret i januar, der pengestøtten på én million kroner vil bli formelt vedtatt.

Oppfordring fra Bergen

Vestlandsbyen slutter seg dermed til rekken av norske byer som bidrar med penger til hjelpeorganisasjoner som jobber i Syria.

Tidligere i uka kunne bergensordførerMarte Mjøs Persen (Ap) informere om et nytt budsjettforslag med støtte fra alle partiene i bystyret.

– Bakgrunnen er den ekstraordinære situasjonen som vi ser nå i Aleppo og ellers i Syria. Flyktninghjelpen er til stede der, og vi tror de kan hjelpe, sa ordføreren tilBergens Tidende.

Partiene er enige om et bidrag på én million kroner tilFlyktninghjelpens arbeid i Syria og for syriske flyktninger.

Mjøs oppfordret da andre norske kommuner til å følge Bergens eksempel.

Trondheim og Oslo

Det var en oppfordring Trondheim tok på strak arm, og torsdag kveld hadde et enstemmig bystyre vedtatt å gi én million kroner tilRøde Kors, som skal brukes i Aleppo, ifølgeAdresseavisen.

16. desember vedtokOslo bystyre, på vegne av hovedstadens befolkning, å gi én million til Flyktninghjelpens arbeid i det borgerkrigsherjede landet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Situasjonen i Syria er dramatisk. Hundretusener av barn og voksne er i en nødssituasjon som man nesten ikke kan tenke seg hvor grusom er, sier ordførerMarianne Borgen (SV).

Også fra Oslo kom støtten med en oppfordring til andre kommuner til å bidra.