«Har fått konkrete drapstrusler»

Visjon Norge-sjef Jan Hanvold hevder han har mottatt drapstrusler etter at NRK Brennpunkt sendte dokumentaren «Pengepredikanten».

«Nårbrennpunkt sprer direkte løgner og fremstiller meg ogVisjon Norge, som mer eller mindre svindlere. Fyrer dette opp under, etter å skape et kollektiv hat. Dette gjelder ikke bare meg, men også vår trofaste og lojale stab på 60 stykker, med familie. Sammen med Brennpunkt, er også avisenDagen ogVårt Land de fremste i hetsingen av meg.. Slik at jeg nå har fått konkrete drapstrusler imot meg...», skriver TV-forkynneren påsin egen Facebook-side.

Enormt engasjement

Den timeslange Brennpunkt-dokumentaren «Pengepredikanten», som ble sendt på NRK første gang tirsdag, viser hvordan Hanvold sitter på begge sider av bordet som utleier av eiendom og sjef for TV Visjon Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kanalens innsamlingsmetoder har også fått massiv oppmerksomhet, og da spesielt måten det trekkes linjer mellom pengedonasjoner og helbredelse på.

Dagen kunne onsdag melde at hele 595.000 har sett dokumentaren, noe som gjør den til den mest sette Brennpunkt-produksjonen på halvannet år.

Nett-TV:

Har du ennå ikke fått sett Brennpunkt-dokumentaren?Klikk her for å se den på NRKs nett-TV

– Veldig ubehagelig

Jan Hanvold tar ikke telefonen når Dagen ringer, men svarer via tekstmelding på spørsmål om det er mulig å få snakke med ham angående drapstruslene han påstår å ha mottatt.

«Det er ikke aktuelt. Men dere er med på å fyre opp under hat, hets og drapstrusler. Det er min eneste kommentar til dette», skriver han i meldingen.

Dagens sjefredaktør,Vebjørn Selbekk, synes det er veldig alvorlig dersom det stemmer at Hanvold har fått drapstrusler mot seg i etterkant av Brennpunkt-dokumentaren.

– Det er i så fall veldig ubehagelig. Dersom han har fått drapstrusler, er dette noe vi tar sterk avstand fra. Jeg vet litt om hvor krevende det er å bli truet på livet, så Jan har min aller største sympati dersom dette nå skjer med ham, sier Selbekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Forsvarer dekningen

– Hva tenker du når Hanvold skriver at «sammen med Brennpunkt, er også avisen  Dagen og Vårt land de fremste i hetsingen av meg»?

– Vår dekning av denne saken har vært vanlig journalistisk arbeid, noe som innebærer at begge sider har fått komme til orde, både de som er kritiske og de som støtter ham sterkt og sier at det som kommer fram i Brennpunkt-dokumentaren ikke har noe å si for deres oppfatning av Hanvold. Det er helt urimelig å hevde at vi har hetset ham, sier Selbekk og viser tillederartikkelen han skrev med tittel «Jan, Judas og Jesus».

Her reagerer han sterkt på e-posten Hanvold sendte til sine ansatte etter at «pengepredikanten» ble vist på TV, spesielt de punktene der han stempler en varsler innad i staben som «Judas», og henviser til Guds dom.

– Og dette mener jeg det er helt innenfor å påpeke. Det tror jeg også Hanvold vet, at slik kan man ikke behandle egne medarbeidere.