Starter terroretterforskning av skyteepisode på Orly

Det er satt i gang terroretterforskning av skyteepisoden på flyplassen Orly ved Paris. Den mistenkte gjerningsmannen var kjent av etterretningstjenesten. 

Antiterroravdelingen hos påtalemyndigheten i Paris tar over etterforskningen av skyteepisoden påOrly-flyplassen sør for Paris og en skyteepisode nord i byen 90 minutter tidligere lørdag morgen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

InnenriksministerBruno Le Roux opplyser at den mistenkte gjerningsmannen er kjent for politiet og etterretningstjenesten fra før.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Le Roux sier mannen også sto bak en hendelse tidligere lørdag morgen, da en politimann ble skutt og såret. Gjerningsmannen truet deretter til seg en bil, som senere er funnet i nærheten av Orly.

Ikke navngitte sikkerhetskilder opplyser at mannen skal ha vært en "radikalisert muslim", ifølge Reuters.

Skutt og drept

Rundt klokka halv ni lørdag morgen ble en mann skutt og drept på Orly-flyplassen etter å ha tatt et våpen fra en soldat.

– En mann tok et våpen fra en soldat og gjemte seg i en butikk på flyplassen før han ble skutt og drept av sikkerhetsvakter, sierPierre-Henry Brandet, talsmann for innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Ingen andre personer ble såret i hendelsen.

Soldaten som ble fratatt våpenet er en del av antiterrorstyrken Sentinelle, som holder vakt flere steder i Frankrike for å forhindre angrep.

Den franske presidentkandidaten Emmanuel Macron skryter av de franske soldatene etter hendelsen. I en tale lørdag sa Macron at Sentinelle-soldatene som ble angrepet på Orly "nok en gang utviste ro, kontroll og profesjonalitet".

Omdirigeres

Anti-terrorpolitiet rykket ut til Orly, og bombeeksperter gjennomsøkte flyplassen på jakt etter mulige eksplosiver. Brandet opplyser at det ikke ble funnet noe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den neste største flyplassen i den franske hovedstaden ble evakuert etter skytingen, hvorav omtrent 3.000 personer ble evakuert fra den sørlige terminalen.

All flytrafikken til Orly er stanset og omdirigeres til flyplassenCharles de Gaulle, ifølge franske luftfartsmyndigheter.

Høy beredskap

Norwegian flyr til Orly, men selskapet har ingen avganger til flyplassen lørdag. SAS fløy lørdag til Charles de Gaulle-flyplassen nord for Paris.

Orly er den nest største flyplassen ved Paris etter Charles de Gaulle og har både innenriksflyginger og internasjonale ruter til destinasjoner i Europa og Afrika.

Frankrike er fortsatt i høy beredskap etter en serie terrorangrep; blant annetmassakren i konsertlokalet Bataclan og flere andre steder i november 2015 oglastebilangrepet i Nice sist sommer. I midten av februar gikk en mann til angrep mot vakter ved museetLouvre i Paris.