Kraftig økning i overgrepssaker mot barn i Øst politidistrikt

Øst politidistrikt hadde 587 saker om overgrep mot barn i fjor, mot 153 saker i 2013. Bare det siste året var økningen på 75 prosent.

Mye av økningen skyldes seksuelle overgrep som skjer via internett. Her er det ofte snakk om flere fornærmede i hver enkelt sak, skriverDagsavisen Moss Dagblad.

Politimester Steven Hasseldal påpeker at det kan være store mørketall, ettersom det er vanskelig å avdekke overgrepssaker. I tillegg er det ofte store beslag og mange impliserte i slike saker. Han sier samtidig at det er bra at flere overgrepssaker blir avdekket.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er sjokkerende tall og en dramatisk utvikling. Vi vet hvor alvorlig samfunnsproblem barneovergrep er, så her trengs det politiske tiltak for å styrke innsatsen, sier Freddy André Øvstegård (SV) i Stortingets familie- og kulturkomité. Han trekker fram krisesentre og Statens barnehus som to tiltak som det bør bevilges mer midler til.

Politidirektør Odd Reidar Humlegård påpeker at politidistriktene i løpet av året vil få nytt utstyr for å styrke evnen til å gjennomgå databeslag.