Kriminalteknikere på vei inn til åstedet, etter at politiet skjøt en kvinne på Grønland i Oslo 18. september. Politiet sier de skjøt etter at hun forsøkte å hogge med kniv mot ett barn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kvinnen som ble skutt av politiet i Oslo er løslatt

Kvinnen som i september ble skutt av politiet på Grønland i Oslo, og som selv er siktet for drapsforsøk, ble tirsdag løslatt fra fengsel.

Den 39 år gamle kvinnen er siktet for drapsforsøk fordi hun ifølge politiet var i ferd med å hogge mot en åtte år gammel gutt med en kniv utenfor sitt hjem på Grønland i midten av september.

Borgarting lagmannsrett mener det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å fastslå at det foreligger fare for at kvinnen skal begå nye straffbare handlinger, skriver Aftenposten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter skytingen ble kvinnen lagt i kunstig koma på sykehus. Etter en drøy uke ble hun vekket, pågrepet og fengslet.

Lagmannsretten mener at det foreligger skjellig grunn til mistanke for en straffbar handling, og at det er tilstrekkelig sannsynliggjort at hun forholdt seg slik som beskrevet i siktelsen.

Kvinnens forsvarer, Odd Ivar Grøn, sier han er tilfreds med at hans klient løslates.

– Vi mener det ikke noe grunnlag for å holde henne fengslet. Så registrerer vi at lagmannsretten fortsatt mener det er skjellig grunn til mistanke. Det er vi uenig i. Men for oss er det viktigste at lagmannsretten er enig med oss i at det ikke foreligger noen kvalifisert gjentakelsesfare. (©NTB)

Les også
Politiet sier kvinnen på Grønland agerte mot dem
Les også
Politimann omplassert etter skyting i Oslo
Les også
Spesialenheten i full gang med Grønland-etterforskning
Les også
Kvinne skutt av politiet – siktet for drapsforsøk