200 skolebarn feiret fredsprisen i Oslo

Kronprinsesse Mette-Marit deltok på Redd Barnas fredsprisfest sammen med ordførerne i Hiroshima, Nagasaki og Oslo og en rekke kjente artister.

12 sjuendeklassinger fra Kampen, Vålerenga og Sagene skole ledet barnas fredsprisfest for å hylle Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen (ICAN) og deres arbeid for å forby atomvåpen. Barna hadde blant annet samlet inn drømmer for verden fra elevene i klassene sine og publikum, og disse drømmene ble overrakt til ICAN.

I løpet av det timelange arrangementet intervjuet de blant andre fredsprisvinneren, ved ICANs leder Beatrice Fihn. Fihn fortalte blant annet om telefonen hun fikk fra en mann som hørtes veldig norsk ut, som fortalte at ICAN var årets fredsprisvinner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette er virkelig det, visket jeg. Jeg ble sjokkert og beæret og tenkte på alle de over hele verden som har jobbet for vår kampanje, sa Fihn.

Kronprinsesse Mette-Marit, ordfører i Hiroshima Kazumi Matsui, ordfører i Nagasaki Tomihasa Taue, ordfører i Oslo Marianne Borgen, nestleder i nobelkomiteen Henrik Syse, direktøren på Nobels Fredssenter Liv Tørres og generalsekretær i Redd Barna Tove Wang var også blant gjestene. Også flere kjente artister deltar på arrangementet.

200 skolebarn fra Oslo var i publikum. Det er 21. gang Redd Barna arrangerer denne festen, som er laget av og for barn.