Kvinner reagerer på kjønns-kunst

I tre måneder har et enormt bilde av seks menn i undertøy dekket mye av fasaden på Oslo Sentralstasjon.

Kvinnenettverket Aglow Norge protesterer mot det de betegner som «meget pinlig». I et brev til Oslos ordfører,Marianne Borgen (SV), skriver nasjonalstyret i Aglow Norge at gjester fra Aglow i Ukraina til en konferanse i Norge i oktober reagerte sterkt på bildet i stort format på Oslo S.

Også norske Aglow-medlemmer reagerte på bildet som viser «menn i undertøy som sterkt markerte sitt kjønnsorgan, og som skapte tvil om hvorvidt de var mann eller kvinne. Det er meget pinlig når dette er det første møtet med Oslo og Norge for både utlendinger og andre som ankommer hovedstaden», heter det i brevet til Oslos ordfører.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konferanseansvarlig iAglow Norge, Kristine Trulsrud Røren, sier til Dagen at reklamen er en del av det nye budskapet om å viske ut kjønnsforskjellene, at det er ikke så farlig hvilket kjønn man er og at man kan velge fritt.

– Vi kan godt kalle det forsøpling, sier Røren.

Barn og ungdom

Bildet på Oslo S ble avduket 11. august i år, og hang oppe fram til 21. november.

Aglows nasjonale styre skriver at de også tenker på hvilket inntrykk bildet skaper hos barn og unge, og ønsker ikke at de skal bli ytterligere forvirret i denne tid hvor man er i ferd med å glemme at Gud skapte oss til mann og kvinne, og at vi skal være stolte og glade over kjønnsforskjellene!

– Vi er klar over at dette er i seineste laget til å protestere, siden tida ganske snart er ute for dette «kunstverket», og at det vil bli erstattet med noe annet. Men vi vil gjerne markere at dette ikke er måten å reklamere for en ny kjønnsidentitet, eller mangel på sådan.

– Oslo er en flott by, og vi ønsker at alle som kommer dit skal få et koselig og flott inntrykk av byen og folk som bor der! Det ønsker sikkert du også, og de som har ansvar for det som skjer, heter det i brevet til ordfører Borgen.

Brevet ble postlagt for bare få dager siden, og Aglow har følgelig ikke fått noe svar fra ordførerkontoret i hovedstaden. Samlingen i oktober var en nasjonal konferanse med stort sett norske deltakere, men altså med noen inviterte gjester fra Aglow Ukraina.