Matkollekt brer om seg

Flere forsamlinger følger nå etter Strømsgodset menighet sitt eksempel og samler inn mat til fattige mennesker i forbindelse med den kirkelige aktiviteten. Kapellan Line Lindholm i Strømsgodset kirke er svært fornøyd med at ideen ser ut til å bre om seg andre steder.

Dagen fortalte i oktober om initiativet fra menigheten i Drammen, og presten Strømsgodset håpet flere ville adoptere ideen videre. Nå er det nettopp det som er i ferd med å skje. NRK Buskerud kan fortelle atBragernes menighet i Drammen og Grønland menighet i Oslo, samt en frivillighetssentral i Nord-Odal er blant dem som nå gjør det samme.

– Vi ble inspirert av Strømsgodset menighet da de startet med dette for noen uker siden. Vi tenkte at dette vil vi også være med på, fordiFrelsesarmeens arbeid er så meningsfylt, sier diakon Edel Gervin i Bragernes menighet til NRK

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi har satt en kasse i våpenhuset i Bragernes kirke slik at når folk kommer hit til korøvelse, gudstjeneste eller konserter, kan de ha med seg langtidsholdbar mat som de kan legge i kassen. Så hentes matvarene av Frelsesarmeen hver tirsdag, til utdeling på onsdager, fortsetter diakonen.

Bakgrunnen for at Strømsgodset menighet startet med matinnsamling i forbindelse med gudstjenestene er at store matkjeder i januar begynte å selge varer som snart gikk ut på dato til redusert pris. Dette er matvarer som før ble gitt til blant annet Frelsesarmeen og andre frivillige organisasjoner, men etter ordningen trådte i kraft har tilgangen på mat blitt kraftig redusert mange steder.